Project in de Praktijk

04 april 2022 12:33 Nieuws

Studenten van de opleiding Office and Management Support Specialist zijn afgelopen maanden bij opdrachtgevers uit het werkveld aan de slag gegaan. Onder de noemer ‘Project in de praktijk’ zijn studenten verdeeld over vijf verschillende projecten. Eén van die projecten is Into The Summer Festival.

Bij alle projecten ondersteunen de studenten op het gebied van communicatie en organisatie en zorgen ervoor ze dat alles soepel verloopt. Doel? Naast de stages, studenten opleiden in de beroepspraktijk en voorbereiden op de toekomstige markt.

Lees hieronder meer over de vijf projecten en de ervaringen van de studenten.

1. Into the Summer Festival

Studenten: Sam Vermanen en Nanouke Boeve
Project: Wij werken aan het project Into The Summer Festival dat op zaterdag 18 juni plaatsvindt. Het festival is al een paar jaar uitgesteld omdat het door Corona niet door kon gaan. Nu mag het wel en zijn wij bezig met de voorbereidingen.
Werkzaamheden: Reclame maken door middel van posters, online advertenties en banners. Daarnaast wonen wij vergaderingen bij om een kijkje te nemen in de organisatieplannen.
Wat leer je van dit project: Wat wij van dit project leren, is vooral het zelfstandig werken. Je wordt heel vrijgelaten in het werk dat je doet en met welke opdracht je bezig bent.2. Secretary Let’s Meet

Studenten
: Xanti Marissen
Project: We organiseren samen met de werkgroep een dag voor alle secretaressen in Nederland.
Werkzaamheden: Plannen, vergaderen, kaartjes ontwerpen, online contact hebben met mensen rondom het event. Je wordt behandeld als gelijke en mag goed meedenken.
Wat leer je van dit project: Zelfstandig werken, verantwoordelijkheid op je nemen en plannen.

3. Project Spelderholt

Studenten: Arisha Post, Jemaine Last en Britt Pleijsier
Project: Wij werken aan het Asperge Evenement op Parc Spelderholt in Beekbergen. Het enige dat vaststaat is dat het een Asperge Evenement wordt en wij mogen hier omheen alles bedenken en aankleden. Het evenement vindt plaats in een sfeervolle, aangeklede tent voorzien van verlichting en heaters. Een geweldige buitenlocatie voor een diner met diverse aspergegerechten.
Werkzaamheden: Organisatie, aankleding, gasten uitnodigen en de uitnodigingen maken.
Wat leer je van dit project: Tijdens dit project leer je om zelfstandig te worden en leer je verantwoordelijkheid te nemen.4. Project RSC Politie Eenheid Oost

Studenten: Brigit, Kathryn en Julia
Project: Wij gaan een mogelijkheid bieden tot het lopen van een stage/opleiding bij het Regionaal Service Center (RSC) van de Politie Eenheid Oost als medewerker telefooncentrale.
Werkzaamheden: De afgelopen weken hebben we veel informatie opgehaald, ons verdiept in de functie medewerker telefooncentrale en meegelopen bij het RSC in Apeldoorn, Enschede en Nijmegen. Daar mochten we mensen interviewen en meeluisteren om een goed beeld te krijgen wat het werk inhoudt.
Wat leer je van dit project: We hebben een promotievideo opgenomen op locatie en we zijn bezig met een flyer. Samen met collega’s van de politie hebben we informatieuurtjes/-avonden ingepland waar studenten die interesse hebben terecht kunnen.5. Project Eventmanagement i.s.m. Hogeschool Windesheim

Studenten: Kader Özer en Laurie Hoekstra
Project: Wij werken aan een project op Windesheim. Het project houdt in dat je een zakelijk evenement gaat organiseren.
Werkzaamheden: We notuleren (wat we op school al vaker geoefend hebben) en we leren hier ook nieuwe werkzaamheden, zoals regelen van promotie of mensen benaderen die met ons event willen meedoen.
Wat leer je van dit project: Je leert samenwerken met mensen die je niet kent en je leert een evenement organiseren van het begin tot het einde.

Lees hier meer over de opleiding Office and Management Support Specialist

Wat ons en onze studenten bezighoudt