Gastles Veiligheid door Burgemeester van Zwolle

07 april 2022 Nieuws
Een bijzondere lesdag voor de studenten van Handhaver Toezicht en Veiligheid bij Deltion. Vandaag gaf burgemeester van Zwolle, Peter Snijders, een gastles over het thema ‘Veiligheid.’
 
De komst van de burgemeester werd binnen de opleiding Beveiliger 3 ingestoken als een schoolopdracht. De studenten dachten daarbij na over de beveiliging van een VIP (waarbij ze de hulp van hun medestudenten Beveiliger 2 inzetten), het verloop van het event, de coördinatie, portogebruik, vervoer van de VIP en het bijhouden van een draaiboek.
 
Tijdens het gastcollege vertelde Peter Snijders over de rol van een burgemeester rond dit thema: “Ik wil een fijne samenleving in Zwolle, waarbij men rekening houdt met elkaar. Daarvoor stellen we regels op. Een Boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) handhaaft die regels. Jullie zijn de oren en ogen voor een veilige omgeving.”
 
Burgervader
Vanuit het publiek kwamen diverse vragen, waaronder over het incident bij de McDonalds. Peter Snijders belichtte daarin zijn rol als burgervader, waarbij hij troost biedt aan de nabestaanden en zich richt op de nazorg.  Maar er waren ook luchtigere vragen zoals “wilde u altijd al burgemeester worden?” waarbij de burgemeester vertelde over zijn jongensdroom om ooit in een uniform te willen lopen en zijn latere interesse in politiek. “In dit vak komt het beste van deze twee werelden samen.”
 
Student Erwin nam het initiatief tot het uitnodigen van de burgemeester. “We kregen de vraag om na te denken over iemand die een gastles kan verzorgen. Mijn moeder sprak Peter Snijders in de winkel en benoemde de vraag over het geven van een gastcollege en hij gaf haar zijn mailadres. Ik heb een mail gestuurd en de rest is geschiedenis.”
 
 
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt