Studenten Muzikant volgen masterclass 'Branding & Plannen maken' bij Hedon Academy

25 oktober 2021 Nieuws
Vorige week organiseerde Hedon Productiehuis, in samenwerking met het Deltion College, ArteZ Zwolle en No Man’s Land | De Coöperatie, de eerste editie van het nieuwe seizoen Hedon Academy.
 

In een met studenten gevulde Kleine Zaal van Hedon ging het tijdens deze avond over Branding & Plannen maken. Onder leiding van moderator Judith van der Klip was Lois van Wijk, brandmanager van Warner Music Benelux, te gast. Voor het eerst sinds maart 2020 was het voor de studenten weer mogelijk om een editie van Hedon Academy fysiek bij te wonen.
 
Als brandmanager is Lois verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van (creatieve) marketingconcepten voor releases van artiesten zoals; Coldplay, David Guetta en Ed Sheeran. Om jezelf te onderscheiden van anderen en om gericht plannen te kunnen maken is het belangrijk dat je ‘branding’ on point is. Lois van Wijk vertelde over hoe dit allemaal bij Warner Music in zijn werk gaat, maar ook over hoe je hier als student zelf mee aan de slag kunt gaan. Ook het onderzoeken wie je bent en waar je voor staat helpt bij het maken van betere plannen.  

Samenwerking gericht op professionalisering studenten
In de samenwerking tussen Deltion, Hedon Productiehuis, ArteZ Zwolle en No Man’s Land kijken wij verder dan de ontwikkeling van alleen je muzikale en artistieke talent. Als student leer je ook organiseren en marktgericht denken. Je krijgt technische tips én ontdekt hoe de programmering van een muziekpodium werkt. Allemaal zaken die belangrijk zijn als je professioneel muzikant wordt. Je leert daarbij samenwerken met andere disciplines, zodat je als muzikant zo veelzijdig en praktijkgericht mogelijk bent. En natuurlijk krijg je volop podiumtijd om te oefenen en repeteren. Zo gebruiken we elkaars kracht op het podium, achter het podium, in de oefenruimte of naast het podium zodat jouw muzikale talent ook je werk kan worden.

Wil jij van je muzikale en artistieke talent ook je werk maken? Kies dan voor de opleiding Muzikant! Meer weten? Bezoek onze open dag op dinsdag 2 november.

Wat ons en onze studenten bezighoudt