Update 5 november

05 november 2021 Nieuws
Vanaf 6 november mondkapje weer verplicht op Deltion!
Tijdens de persconferentie van 2 november stond het kabinet stil bij de sterk oplopende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames. Het kabinet neemt daarom extra maatregelen tegen de snelle verspreiding van het coronavirus. Vanaf 6 november is het op Deltion weer verplicht een mondkapje op te hebben. En we vragen je om anderen zoveel mogelijk de ruimte te geven, ook al is anderhalve meter afstand niet meer verplicht. Verder heb je ‘s avonds een coronatoegangsbewijs nodig als je naar onze horecaleerbedrijven, het theater of de sportschool wilt op Deltion. Voor al het onderwijs zelf geldt: je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig voor Deltion.

Basisregels:
Naast deze extra maatregelen blijft het belangrijk om – privé en op Deltion – de basisregels te blijven volgen:
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen. Ook als die al gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter blijft een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen en geef elkaar de ruimte.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.
Extra afgekondigde maatregelen vanaf 6 november:

Mondkapjes
Vanaf 6 november zijn mondkapjes weer verplicht in alle publieke ruimtes waar geen coronatoegangsbewijs geldt. Dus ook op Deltion. Het dragen van het mondkapje is verplicht als je je verplaatst. Wanneer je op je plek zit, mag je mondkapje af. Bij een aantal praktijklessen (van met name contactberoepen) is het mondkapje ook verplicht vanwege brancheprotocollen.

Anderhalve meter afstand
De anderhalve-meter-afstandsnorm geldt sinds augustus niet meer voor het onderwijs. Maar 1,5 meter is wél een veilige afstand. Geef elkaar binnen de gebouwen van Deltion dus zo veel mogelijk de ruimte.

Coronatoegangsbewijs niet nodig voor school
Om naar school te gaan heb je géén coronatoegangsbewijs nodig. Wel vragen we bezoekers van onze fitnessruimte (gebouw Bruin), van de horecaleerbedrijven op Deltion, en het theater (gebouw Olijf) na 17:30 uur om een coronatoegangsbewijs. Dat doen we omdat vanaf die tijdstippen meer gasten van buiten Deltion aanwezig kunnen zijn, en het in die branches verplicht is.
Bij sportlessen en sportactiviteiten voor studenten heb je overdag geen coronatoegangsbewijs nodig.

Extra aandacht graag voor

Respect voor elkaar
Heb begrip en respect voor elkaar en voor elkaars veiligheid. Spreek elkaar op een respectvolle wijze aan bij het niet naleven van de aangescherpte maatregelen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Sneltesten
Wij vragen je om twee keer per week een zelftest te doen. Ook als je geen klachten hebt, of al volledig gevaccineerd bent. Want ook zonder klachten kun je het coronavirus bij je dragen en onbewust anderen besmetten. Door regelmatig te testen help je om het virus in te dammen.
Je kunt deze zelftesten gratis bestellen op www.zelftestonderwijs.nl. Ook hebben we extra zelftesten voor je klaarliggen bij diverse uitgiftepunten in onze gebouwen, bijvoorbeeld bij de hoofdingangen.

Klachten? Blijf thuis en maak een testafspraak bij de GGD
Heb je mogelijk coronaklachten? Gebruik dan niet de zelfsneltest, maar maak dan zo spoedig mogelijk een testafspraak bij de GGD. Tot de uitslag van de test houd je je aan de quarantaineregels. Kijk voor meer informatie op de quarantainecheck.
Sinds augustus is het ook mogelijk om je zonder afspraak bij de GGD te laten testen. Zie hiervoor de site van de GGD IJsselland.

Meld positieve testuitslagen
Ben je positief getest? Meld dit op corona@deltion.nl, of bij je loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB). Twijfel je tussen thuisblijven of naar school gaan? Bekijk de Corona beslisboom!

Meer informatie of vragen?
Heb je nog vragen? Stel ze aan je loopbaanoriëntatiebegeleider (LOB), of op corona@deltion.nl. Bekijk de Infographic maatregelen in coronatijd voor meer info over de coronamaatregelen.

Wat ons en onze studenten bezighoudt