Global Entrepreneurship Week – Regio Zwolle officieel van start

12 november 2021 Nieuws
Donderdag 11 november opende Bert Beun, lid College van Bestuur de Global Entrepreneurship Week Regio Zwolle. In de week van 11 tot en met 20 november vinden er diverse workshops en webinars plaats voor iedereen met een ondernemershart. Tijdens deze week wordt er een verbinding gelegd tussen ondernemende studenten, onderwijs, overheid en ondernemers.

Programma
Voor de mbo-student worden op dinsdag 16 november een gastcollege gegeven door Gijs Hemmink, eigenaar van familiebedrijf Hanzestrohm en een webinar Cybercrime door Maria Genova. Donderdag 18 november is de Dag van de Studentondernemer. Op deze dag worden diverse interessante activiteiten georganiseerd. Lees hier het volledige programma.

Opening
In een korte video vertelde Bert Beun hoe ondernemerschap binnen Deltion tot ontwikkeling is gekomen. Stephan Demmer (alumnus, ondernemer en lid expertisegroep ondernemen), Carmen van der Beek (alumnus, ondernemer, lid Raad van Advies Deltion Economie) en Moris Akkerman (student, ondernemer, voorzitter Studentenraad) stelden zich voor en gaven hun visie op ondernemerschap. Bekijk hier de video.


Missie
GEW Nederland wil jonge mensen stimuleren economisch zelfstandig te zijn, door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap. Dat is de missie, dat is waar de GEW landelijk voor staat. De snel veranderende samenleving en het dynamische bedrijfsleven vragen namelijk om een vernieuwd ondernemerschap waarvoor vaardigheden en eigenschappen nodig zijn die horen bij ‘ondernemendheid’: het vermogen om een idee om te zetten in een activiteit.

De Zwolse 8 onderwijsinstellingen vinden zich terug in het feit dat elke onderwijsinstelling ondernemend gedrag in het algemeen en ondernemerschap in het bijzonder moet stimuleren bij studenten en medewerkers. Samen met ondernemers en de overheid vormen zij een gouden driehoek die de GEW Regio Zwolle vormgeven.

Wat ons en onze studenten bezighoudt