Publieksprijs beste leerbedrijf 2021 voor Zwolse Onderwijsteststraat

18 mei 2021 Nieuws

De Zwolse Onderwijsteststraat, een initiatief van de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen, is verkozen tot het beste leerbedrijf 2021!

Initiatief voor de teststraat
Het initiatief voor het oprichten van een eigen teststraat is vorig najaar, in september 2020, ontstaan. Leraren in het basis en voortgezet onderwijs konden zich in die periode met voorrang bij de GGD laten testen, maar dat voorrecht gold niet voor leraren in het mbo en hbo.

Om veilig les te geven en lesuitval te voorkomen, was het voor de vier mbo en de vier hbo instellingen in Zwolle van groot belang dat ook deze onderwijsmedewerkers snel konden worden getest. Om die reden ontstond het idee om een eigen snelteststraat in te richten, bemand door studenten.

Start en verloop
Vanaf eind oktober kunnen alle medewerkers van de acht onderwijsinstellingen zich in deze – door studenten bemande – teststraat laten testen. Binnen een half uur hebben ze de uitslag en weten ze of ze al dan niet een fysieke les kunnen verzorgen of fysiek op kantoor aanwezig kunnen zijn. Vanaf november 2020 kunnen ook andere Zwolse bedrijven zich aansluiten bij de Zwolse Onderwijsteststraat en hun medewerkers laten sneltesten.

De teststraat wordt bemand door mbo-studenten Doktersassistent, Beveiliging, Travel & Hospitality en HBO studenten Verpleegkunde. De afgelopen acht maanden hebben zij  beroepspraktijkervaring op kunnen doen in deze teststraat en nu kunnen zij zonder vertraging hun schooljaar afronden.   

In de afgelopen acht maanden zijn door de studenten meer dan 4.000 tests afgenomen, soms meer dan 100 per dag.  Voor studenten en alle betrokkenen is deze teststraat een mooie en bijzonder initiatief met een belangrijke maatschappelijke opdracht geweest.

Trots
Natuurlijk zijn we waanzinnig trots op deze prachtige prijs: een welverdiend eerbetoon voor onze hardwerkende en flexibele studenten (die ook in vakanties hebben doorgewerkt) en voor alle betrokken docenten en medewerkers. Daarnaast is deze publieksprijs een mooie waardering voor de goede samenwerking tussen de acht Zwolse mbo- en hbo-scholen.

Wat is de Zwolse Acht?
De Zwolse Acht bestaat uit de acht mbo- en hbo scholen die Zwolle rijk is, zijnde: Artez, Cibap, Deltion College, Hogeschool KPZ, Landstede Groep, Hogeschool VIAA, Hogeschool Windesheim en Zone.college.

Deze acht onderwijsinstellingen werken op thema’s intensief met elkaar samen, om zodoende het mbo en hbo onderwijs in de regio te versterken.

Wat ons en onze studenten bezighoudt