Meelopen of een korte rondleiding volgen? Meld je aan!

Solliciteren middels een videoboodschap mogelijk voor Entree-studenten

02 maart 2021 Nieuws
Geen stapels met sollicitatiebrieven meer, maar een videoboodschap waarop je jezelf aan toekomstige werkgevers presenteert. De Start.route, een samenwerkingsverband tussen o.a. het Deltion College en StartCollege, is een pilot gestart met de applicatie HireTime. Hiermee worden Entree-studenten geholpen met solliciteren via een video. 

Veel Zwolse mbo-studenten hebben momenteel moeite met een stageplek vinden: de coronacrisis is hiervan veelal de oorzaak. Studenten ploegen urenlang op een sollicitatiebrief, maar als dat niet je sterkste kant is, kan één spelfout je al op de grote afwijsstapel doen belanden. 

Dat moet toch anders kunnen
Hiretime biedt soelaas voor studenten voor wie brieven schrijven niet hun sterkste punt is. Het is een applicatie waar studenten een online videoboodschap kunnen uploaden, waarna de docent de video nog kan controleren en kan goed- of afkeuren. En daarna kan de student de boodschap via de app opsturen naar stageplekken die ze interessant vinden. De Start.route is gestart met een pilot waarbij ze gebruik maken van deze applicatie. De provincie Overijssel ondersteunt deze pilot met een subsidie.

Belevingswereld van de studenten
Yvonne Petersen, docent binnen de Start.route, gebruikt deze app als pilot in haar lessen. “Met deze app kan je het sollicitatieproces beter laten aansluiten op de belevingswereld van de studenten. Je kunt op de traditionele manier solliciteren, maar zo’n videoboodschap is vaak een stuk leuker om te maken. Plus: veel studenten weten hun weg al op apps, dus ze kunnen goed omgaan met HireTime.”

Pilot
De docente weet nog niet in welke vorm de app in de toekomst gebruikt zal worden. “We draaien op dit moment een pilot om te kijken of het aansluit bij de lessen ‘solliciteren’. Het hangt er sterk vanaf of studenten op deze manier willen solliciteren. Dat blijft hun eigen keuze natuurlijk. Maar de eerste geluiden en indrukken van de app zijn positief.”

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt