Deltion Begeleiders versoepelen overstap kwetsbare student naar mbo

03 maart 2021 Nieuws
Voor jongeren in een kwetsbare positie is de overstap naar een nieuwe school niet makkelijk. Om de overstap naar het mbo voor deze leerlingen zo soepel mogelijk te laten verlopen zet Deltion de ‘Deltion Begeleiders’ in. Loopbaanadviseurs Chella van der Haar en Judith Oosterloo bieden als Deltion Begeleiders binnen onze school de juiste ondersteuning aan deze jongeren om te kunnen starten met een opleiding.

Wie kunnen wij helpen?
De Deltion Begeleiders ondersteunen en begeleiden leerlingen die binnen de reguliere ondersteuningsstructuur de overstap naar het mbo niet kunnen maken. Denk hierbij aan jongeren die dreigen uit te vallen en voor wie extra begeleiding op mbo wenselijk of noodzakelijk is.

Aanmelden
Heb je een leerling in de klas voor wie deze vorm van extra begeleiding goed van pas komt? Meld hem of haar dan aan bij de Deltion Begeleiders. Ook is het mogelijk dat de leerling zichzelf aanmeldt. Vervolgens gaan we (gezamenlijk of alleen met de jongere) op zoek naar mogelijkheden, zodat ook zij een vliegende start maken op het mbo.

Heb je een vraag of wil je in contact komen met de Deltion Begeleiders? Dan kan dat door een mail te sturen naar Judith Oosterloo of Chella van der Haar via deltionbegeleider@deltion.nl.
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt