Meelopen of een korte rondleiding volgen? Meld je aan!

Breed Eerste Jaar Techniek

03 maart 2021 Nieuws
Techniek is overal om ons heen, van onze smartphone tot onze fiets. Heeft jouw TL-leerling interesse in techniek, maar nog niet helemaal scherp welke specifieke technische richting het beste bij hem of haar past? Dan biedt Deltion een passende oplossing; het Breed Eerste Jaar Techniek.
 
Tijdens dit speciale jaar, dat onderdeel uitmaakt van de opleiding Technicus Engineering BOL 4, krijgt de student de kans om te ontdekken welke technische richting bij hem past. Samen met klasgenoten gaat hij ontdekken welke richtingen er bestaan en gezamenlijk doen ze theoretische en praktische kennis op. Dit zorgt er niet alleen voor dat hij goed weet welke richtingen er zijn, maar ook dat hij een technische basis bezit die breder is dan kennis over één specifieke vakrichting. Zo maakt hij kennis met Industrial Design, Elektrotechniek, Mechatronica, Smart Technology, Werktuigbouwkunde, Installatietechniek, Procestechniek en Commerciële Techniek.
 
Weet een student na een half jaar al welke richting het beste bij hem past? Dan verdiept hij zich in dat vakgebied met een stage van tien weken. Er is zoveel werk in de techniek dat studenten van deze opleiding zonder problemen een stageplaats vinden, ook in deze tijd.
 
Pas aan het einde van dit basisjaar maakt de student een definitie keuze. Hij kan dan kiezen uit de volgende zes uitstroomrichtingen:
 
  1. Commercieel Technicus
  2. Procestechniek
  3. Technicus Engineering Havo-route
  4. Technicus Engineering Smart Energy
  5. Technicus Engineering Smart Technology
  6. Technicus Engineering Werktuigbouw
Kijk voor meer informatie over het Breed Eerste Jaar Techniek op onze website.
 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt