Aanpakkers: denken in kansen en kijken naar wat mensen wél kunnen

07 april 2021 08:34 Nieuws
Elke werkdag ondersteunt het team van Balanz Facilitair bij de schoonmaak en het onderhoud van de campus van Deltion. Ze maken de gebouwen schoon, vullen het papier in de printers aan en ruimen het rondslingerende afval in de wijk op. In de mini-docu ‘Aanpakkers’ delen Hans en Alex hun persoonlijke verhaal en vertellen ze hoe dit werk voor hen het verschil maakt. We volgen hen en een aantal collega’s tijdens de dagelijkse werkzaamheden op en rond de campus. Aanpakkers gaat over mensen die van aanpakken weten. Die kansen met beide handen aangrijpen, het heft in eigen handen nemen en werken aan hun toekomst.


Het Deltion College en Balanz Facilitair willen het verschil maken door de deuren wijd open te zetten voor iedereen. Dat doen we door te denken in kansen en te kijken naar wat mensen wél kunnen. Samen gingen we op zoek naar mogelijkheden voor deze doelgroep. En die blijken er volop te zijn op de campus van Deltion! Schoonmaakwerkzaamheden en afvalscheiding bijvoorbeeld. Tiem en het Werkgeversservicepunt regio Zwolle ondersteunen bij de selectie van de juiste mensen en bieden begeleiding aan de medewerkers.

In februari 2020 startte een team van vier medewerkers onder leiding van meewerkend voorvrouw Suzanne. Ruim een jaar na de start van deze bijzondere samenwerking, bestaat het team uit twaalf harde werkers die van aanpakken weten!

De mini-docu Aanpakkers is het resultaat van een samenwerking tussen Balanz Facilitair, Tiem, Werkgeversservicepunt regio Zwolle en Deltion.

Wat ons en onze studenten bezighoudt