Een loopbaanadviesgesprek, is dat wat voor mij?

29 juni 2021 Nieuws
Wilma is loopbaanadviseur bij Deltion en ondersteunt volwassenen bij hun zoektocht naar het juiste ontwikkeltraject of bij,- her-, of omscholen. Misschien zit je in een baan waar je ooit voor hebt geleerd, of waar je gewoon bent ingerold en twijfel je of dit nog wel bij jou past. Dat is niet gek! Want door persoonlijke ontwikkelingen en veranderingen in je omgeving verander jij ook als persoon. En door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen verandert de arbeidsmarkt. Daarom kan het goed zijn zo nu en dan eens stil te staan bij je loopbaan en te kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.  
 
Wilma vertelt: “Om het beste in jezelf naar boven te halen is het belangrijk dat je werk hebt dat aansluit bij je persoonlijkheid; een baan waar jij je talenten kan inzetten in een  prettige werkomgeving. Dit zorgt ervoor dat je wordt uitgedaagd, dat je goed werk aflevert en dat je plezier hebt in je werk. Dit is zowel voor jou als werknemer als voor de werkgever ontzettend belangrijk! Ik help volwassenen door middel van een loopbaanoriëntatiegesprek. Dit kan helpen om te ontdekken wat nou echt bij jou past en wat je graag wilt als werknemer of zelfstandige.”

Wat houdt een loopbaanoriëntatiegesprek eigenlijk in? Samen met Wilma kijk je naar jouw werkzame leven en doorloop je vragen zoals:
 
  • Wie ben ik en wat past bij mij?
  • Welke bedrijfscultuur past bij mij?
  • Op welke manieren kan ik mijn werk zo vormgeven dat ik er meer voldoening uit haal? 
  • Blijft mijn werk in de toekomst nog wel bestaan?
  • Ik wil mij laten bij-, her- of omscholen. Hoe kom ik erachter welk niveau nu bij mij past?
  • In welk vakgebied heb ik momenteel de grootste kans op werk?
  • Zijn er subsidies of andere financieringsmogelijkheden voor een opleiding of omscholing? 
Wilma: “Je werkt niet alleen voor brood op de plank. Werk draagt ook bij aan je persoonlijke ontwikkeling! Het bespreken van je vragen en gedachten levert vaak al wat op. Dus sta jij open voor een vrijblijvend en onafhankelijk loopbaanoriëntatiegesprek? Plan dan een gesprek bij me in!

​‘Want we blijven leren, ons leven lang!’
Wilma – Loopbaanadviseur Deltion

Wat ons en onze studenten bezighoudt