Meld je aan voor de online open avond op donderdag 11 maart

Vernieuwde cateringkeuken opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening

13 januari 2021 Nieuws
Vanaf 25 januari krijgen studenten van de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2) de beschikking over een compleet vernieuwde cateringkeuken, inclusief een oefenrestaurant.

Voor studenten die wel aan de slag willen in de keuken, maar niet willen werken in de weekenden en in de avond, is een baan als cateringkok wellicht een goede keuze. Zij worden tijdens de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening onder andere als cateringkok/cateringmedewerker ingezet. In onze compleet nieuwe cateringkeuken leren studenten de skills die tegenwoordig nodig zijn in de verschillende keukens: van luxe catering tot basiscatering, van foodtruckondernemer tot medewerker in de keuken van een ziekenhuis.

Studenten krijgen lessen in de nieuwe keuken vanuit de laatste richtlijnen op het gebied van de HACCP, een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. Zij leren alles op het gebied van schoonmaak/desinfecteren, registeren van logboeken en het werken met verschillende specialistische keukenapparatuur. Zowel op school als op externe locaties. In professionele keukens en realistische werkomgevingen. In ons restaurant leren zij alles over gastheerschap, serveren en presenteren van eigen gemaakte gerechten. Studenten leren op tempo te werken, met veel aandacht voor kennis over voeding en gerechten. Ook is er tijd om met gerechten te experimenteren. En dat alles onder begeleiding van onze praktijkprofessionals.

Brede opleiding met veel mogelijkheden
De opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening is een brede opleiding. Na het volgen van deze opleiding kunnen studenten niet alleen aan de slag als in de catering, maar ook in de logistiek, gebouwenbeheerder, schoonmaak en/of als baliemedewerker. Dat kan bij veel verschillende bedrijven, zoals een vakantiepark, ziekenhuis, hotel, politie, theater, conferentiecentrum, verzorgingshuis, pretpark of speelparadijs. Kortom, een opleiding voor de alleskunner, met veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt en veel bijpassende vervolgopleidingen.
 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt