Meld je aan voor de online open avond op donderdag 11 maart

Wethouder Monique Schuttenbeld opent Repair Café Deltion

20 januari 2021 Nieuws

Op maandag 25 januari opent wethouder Monique Schuttenbeld om 15.00 uur een nieuw Repair Café in Zwolle; het Repair Café Deltion aan de Wilaertstraat in de wijk Holtenbroek.

Het Repair Café Deltion maakt onderdeel uit van de landelijke Stichting Repair Café. Het café is opgezet om een bijdrage te leveren aan een duurzame en circulaire economie, door reparaties aan kleine huishoudelijke apparaten en kleding aan te bieden. Daarnaast heeft het café een sociaal maatschappelijke functie; naast studenten en medewerkers van Deltion zijn ook bewoners uit de wijk Holtenbroek van harte welkom om spullen te laten repareren.

De vakmensen die de reparaties doen zijn oud-medewerkers van Deltion, die samenwerken met studenten. Zo leert de oude generatie aan de nieuwe generatie, maar dat geldt ook zeker andersom!

Wethouder Monique Schuttenbeld: “Ik ben enorm enthousiast over het Repair Café Deltion. Repair Cafés zijn in het hele land populair en deze gaat zeker aan het succes van dit mooie concept bijdragen. Het idee achter spullen niet gedachteloos weggooien, maar ze een tweede leven gunnen of recyclen past goed bij een duurzame stad als Zwolle. Daarnaast vind ik het sociale aspect van dit nieuwe Repair Café voor de wijk Holtenbroek van belang. Een nieuwe plek waar we samen dingen kunnen doen, beleven en leren is heel waardevol.”  

Het Repair Café is vanaf 26 januari iedere dinsdagochtend geopend tussen 9.00 en 12.00 uur. 

Meer weten over het Repair Café Deltion? Neem dan een kijkje op www.deltion.nl/repaircafe of kijk op maandag 25 januari om 15.00 uur  live mee naar de opening via www.deltion.tv.  

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt