Meld je aan voor de online open avond op donderdag 11 maart

Deltion heeft havisten veel te bieden

13 januari 2021 Nieuws
Deltion biedt jongeren met een havo-diploma diverse mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan maatwerktrajecten en tweetalige, internationaal georiƫnteerde opleidingen. Leerlingen met een overgangsbewijs van havo-3 naar havo-4 kunnen zich aanmelden voor elke mbo-opleiding op niveau 4.

Maatwerktrajecten voor gediplomeerde havisten
Leerlingen met een havo-diploma kunnen zich aanmelden voor alle niveau 4 opleidingen van Deltion. Aan de hand van hun vakkenpakket en persoonlijke eigenschappen bepalen we tijdens de intake, samen met de leerling, de mogelijke opleidingsduur. Met een (individueel) maatwerktraject kunnen zij een niveau 4 opleiding vaak sneller afronden dan de standaard studietijd die ervoor staat. We bieden bijvoorbeeld maatwerktrajecten voor de opleidingen: Bedrijfsadministrateur, Management Assistant, Opticien of Audicien, Apothekers- of Doktersassistent en diverse opleidingen binnen het interessegebied Welzijn.

Tweetalige, internationaal georiƫnteerde opleidingen
Speciaal geschikt voor ambitieuze havisten die hun talen goed beheersen, internationaal aan het werk willen en/of willen doorstromen naar het hbo. Zo bieden we bijvoorbeeld tweetalige varianten aan van de opleidingen: International Tourism Studies en Opticien. Daarnaast bieden we verschillende tweetalige opleidingen waar studenten naast het reguliere mbo niveau 4 diploma het internationaal erkende Pearson BTEC-diploma kunnen behalen. Gediplomeerde havisten kunnen deze opleidingen tot een jaar sneller afronden dan de standaard opleidingsduur. Aan de hand van hun vakkenpakket en persoonlijke eigenschappen bepalen we bij de intake de mogelijke opleidingsduur.

Van havo 3 naar mbo niveau 4
Wanneer leerlingen moeite hebben met de overhang van havo 3 naar havo 4 of zij het derde leerjaar moeten overdoen, is een overgang naar mbo niveau 4 een goed alternatief. In het mbo leren zij in een praktijkgerichte leeromgeving en krijgen zij veel persoonlijke begeleiding. Leerlingen met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 kunnen zich aanmelden voor elke mbo-opleiding op niveau 4.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt