Nieuwe praktijkomgeving voor studenten Luchtvaartdienstverlening

21 december 2021 10:01 Nieuws
Sinds dit schooljaar kunnen studenten van de opleidingen Luchtvaartdienstverlening praktijkervaring opdoen in een compleet nieuwe praktijkomgeving. Deze bevindt zich nu op de derde etage van gebouw Wit. Wanneer je deze etage betreedt, zorgt de indrukwekkende inrichting voor een heus ‘luchthaven gevoel’.

De praktijkomgeving bestaat uit een nieuw oefenvliegtuig met daarin de deuren van een echte Boeing 737, exact dezelfde incheckbalies als op Schiphol, een gate met een omroepinstallatie én zelfs lichtgevende gele bewegwijzeringsborden, net als op een echte luchthaven.

Aan boord van het oefenvliegtuig leren de studenten belangrijke veiligheidsprocedures, het presenteren van de veiligheidsinstructies, communiceren met verschillende soorten passagiers en het serveren van eten en drinken. In de rest van de praktijkomgeving leren de studenten belangrijke vaardigheden die van belang zijn op de luchthaven. Denk hierbij aan het inchecken van passagiers, hoe ze moeten omgaan met bijzondere bagage, de instapprocedures, werken met digitale systemen en het omroepen aan de gate

Meer weten?
Meer weten over de nieuwe praktijkomgeving en de opleidingen Luchtvaartdienstverlening? Vraag dan het gratis magazine over deze opleidingen aan door een mail te sturen naar: infolvd@deltion.nl.

Wat ons en onze studenten bezighoudt