Update 19 augustus

19 augustus 2021 Nieuws

Update 19 augustus: Coronamaatregelen start nieuwe schooljaar 2021 -2022
Volgende week start het nieuwe schooljaar! Het kabinet heeft besloten dat mbo-scholen weer volledig open kunnen. Ook hoeven we vanaf 30 augustus geen 1,5 meter afstand meer te houden in onze gebouwen. Daar zijn wij erg blij mee: het betekent dat je weer vaker naar school kunt komen voor (praktijk)lessen. Om dit veilig te organiseren, geldt binnen onze gebouwen een aantal huisregels:

Mondkapjes
Het binnen dragen van een mondkapje is verplicht wanneer je je verplaatst. Loop je door algemene ruimten, zoals de boulevard of de gangen van onze gebouwen? Draag dan een mondkapje. Zonder mondkapje heb je geen toegang tot onze gebouwen.

Ook in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje nog steeds verplicht. Dus kom je met de trein of met de bus naar Deltion? Draag ook daar een mondkapje.

Afstandsnorm
Kom je volgende week (23 t/m 27 augustus) naar onze school voor bijvoorbeeld introductieactiviteiten, of een intake? Dan hou je 1,5 meter afstand van anderen.

Buiten onze gebouwen, zoals op straat en in de supermarkt, geldt nog steeds de anderhalve meter afstandsnorm. In ieder geval tot 20 september.

Zelftesten
Wij vragen je – voordat je voor de eerste keer op school komt – een zelftest te doen. Ook als je geen klachten hebt, of al volledig gevaccineerd bent. Deze gratis zelftesten kun je bestellen via  www.zelftestonderwijs.nl. Ook hebben we voor (nieuwe) studenten extra zelftesten klaarliggen bij diverse uitgiftepunten binnen onze gebouwen.

Ook na je eerste schooldag is het belangrijk om je te blijven testen. Het advies is om twee keer per week een zelftest te doen. Want ook zonder klachten kun je het coronavirus bij je dragen, en onbewust anderen besmetten. Door regelmatig te testen help je om het virus in te dammen.

Thuisblijven bij klachten en testen
Heb je mogelijk coronaklachten? Blijf dan thuis en maak een testafspraak bij de GGD. Tot de uitslag van de test hou je je aan de quarantaineregels. Kijk voor meer informatie op quarantainecheck.

Vanaf 23 augustus is het mogelijk om je bij GGD IJsselland te laten testen zonder testafspraak. Zorg dan wel dat je je identiteitsbewijs bij je hebt.
Ben je positief getest? Meld dit dan bij je loopbaanoriëntatiebegeider.
 
Pauzes, eten en drinken
Binnen Deltion kun je op diverse plekken eten en drinken afhalen. Ook hebben we op verschillende plekken binnen onze gebouwen een aantal zitplaatsen waar je rustig kunt eten en drinken.

Binnen onze restaurants geldt nog wel de 1,5 meter afstandsregel.
Je eet en drinkt niet in de lokalen.  

Overige maatregelen

  • Was regelmatig je handen
  • Nies of hoest in je elleboog
  • Blijf thuis bij klachten

 
Schoonmaken
Er wordt met regelmaat schoongemaakt en ook extra schoongemaakt. In de klas desinfecteer je zelf de tafel aan waar je gaat zitten. Er is voldoende desinfectiemiddel in elk lokaal.

Ventilatie
Deltion heeft een goed functionerend ventilatiesysteem. De kwaliteit van de lucht wordt met regelmaat gecontroleerd. Om optimaal te ventileren worden deuren van lokalen met regelmaat opengezet. Daar waar het kan worden ramen opengezet.

Vaccinatie
Of jij je laat vaccineren is een vrijwillige keuze. We adviseren medewerkers en studenten om zich wel te laten vaccineren. Zo bescherm je jezelf en elkaar. Ook is de kans op een nieuwe lockdown daardoor kleiner en kun jij dus gewoon naar school blijven gaan.  

De GGD komt de komende weken langs om informatie te geven en vragen te beantwoorden over het vaccineren tegen corona. Kijk voor meer informatie – ook voor het prikken zonder afspraak – op de website van de GGD

Meer informatie of vragen?
Heb je nog vragen? Bij de start van het schooljaar krijg je via je opleiding, waar nodig, specifiekere informatie. Daarnaast kun je natuurlijk altijd je vragen voorleggen aan je loopbaanoriëntatiebegeleider. 

Wat ons en onze studenten bezighoudt