Procestechniek is hot!

07 april 2021 15:29 Nieuws
Hoewel veel mensen zich niet direct kunnen voorstellen wat procestechniek inhoudt, is het een ontzettend belangrijk vakgebied. Bedrijven die bijvoorbeeld koekjes produceren of van vuil water weer schoon water maken, hebben hiervoor ‘processen’ ingericht. Ze hebben machines en robots zó geprogrammeerd, dat de koekjes precies goed gebakken worden en dat het water weer geschikt wordt gemaakt om te kunnen drinken. Zij maken dus gebruik van procestechniek. Procestechniek, of met een fancy naam ‘Smart Processing’, wordt steeds belangrijker. Het gaat over het steeds beter maken van de manier waarop mens en machine met elkaar samenwerken. Digitalisering, programmeren, analyseren en telkens weer zoeken naar hoe het nóg beter kan; dat is waar het om draait.

Binnen dit vakgebied worden in onze regio veel procesoperators gevraagd. Er zijn baangaranties, uitstekende arbeidsvoorwaarden en veel doorgroeimogelijkheden. Deltion biedt de opleiding Allround Operationeel Technicus (AOT) aan in BOL en BBL op niveau 4. Met een diploma AOT kunnen studenten in allerlei soorten bedrijven aan de slag. Van regionale familiebedrijven tot internationale megaconcerns. Van Tesla tot Nestlé. Het vakgebied blijft zich door digitalisering en automatisering continu ontwikkelen.

AOT is een opleiding waarin studenten constant mogen puzzelen en gamen, om weer een stapje verder of in een hoger level te komen. Ken je leerlingen die een brede interesse hebben in techniek en graag ‘gamen met een doel’? Dan is dit de opleiding voor hen!

Wat ons en onze studenten bezighoudt