First Lego League; een creatief alternatief in tijden van corona

07 april 2021 Nieuws
Terwijl er in 2019 nog 40 teams deelnamen, moest de editie eind 2020 helaas geannuleerd worden. 52 Teams hadden zich ingeschreven voor het evenement in november, maar door corona kon deze helaas op dat moment geen doorgang vinden. Maar dankzij de inzet van alle betrokkenen werd er hard gewerkt aan een aangepaste versie, die op 30 maart 2021 werd gehouden. En de strijd was er niet minder om, zes teams namen deel met als doel; om dankzij de vele uren oefenen, samenwerking en hun technische kennis een prijs in de wacht te slepen! En dat is gelukt!

De Jury was ook dit jaar weer onder de indruk van de wedstrijden én de presentaties, de winnaars van de prijzen zijn;
Champions Award en daarmee een plaats in de Benelux finale:  Team NXTGEN (Jena XL)
Robot Ontwerp Award: Team TAKTIEK (Thomas a Kempis)
Innovatie Project Award: Team Robitc Jena’s (Jenapleinschool)
Robot Missies Award: Team Future Builders (Pieter Zandt)
Voor de Core Values Award is dit jaar een heuse Lipdub gemaakt door de scholen, deze prijs is gewonnen door team NXTgen.
De teams Delta1 (Greijdanus) en Lord of the Lego (Greijdanus) vielen dit jaar niet in de prijzen maar gingen toch met een mooie herinneringsbeker naar huis.

Maar ook voor diverse studenten van het Deltion College was dit een mooie praktijkopdracht. Studenten van de opleiding; Beveiliger, hielpen deze dag mee om ervoor te zorgen dat ondanks alle maatregelen, de deelnemende teams en de organisatie zichzelf optimaal konden inzetten. Studenten van de opleiding Facilitair Leidinggevenden zorgden voor de ontvangst van de deelnemende teams en hielpen bij de uitgifte van de catering.
Buiten de wedstrijden en de presentaties om waren er ook twee trucks, één van het Zone.College en één van Defensie. Waar de leerlingen, met inachtneming van de corona maatregelen, doe-activiteiten konden doen.

Esther v. Steenveldt, projectleider Techniek evenementen Deltion; ‘Hoe graag we ook dit evenement organiseren zoals we het gewend zijn, met meer dan 50 teams en honderden leerlingen, ben ik trots op wat we met gezamenlijke inzet toch hebben kunnen realiseren. De leerlingen van de po en vo-scholen hebben zich ondanks alle beperkingen, minder fysieke lessen en maatregelen, ontzettend goed ingezet. En ook dit jaar waren er weer schitterende, technische lego creaties. Een project en samenwerking, waarop we trots kunnen zijn.’.

De organisatie hield de verzette First Lego League van 2020 in maart 2021 in het Techlab. Wat zich bevindt in het oude Philipsgebouw in Zwolle. Op dit terrein bevinden verschillende technische bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals het Deltion College en Windesheim.
Het Techlab zet zich in voor o.a. de volgende projecten;
- Oefencentrum First Lego League voor po en vo scholen
- Drone Challange po en vo
- Duurzame energie voor po en als keuzevak vo
- Keuzevak Robotica
- PIE Profielvak besturen en automatiseren, en meer!
 
Dankzij deze beschikbare ruimte was het mogelijk om toch zes teams te laten strijden tijdens de First Lego League.
 

Wat ons en onze studenten bezighoudt