Meld je aan voor de online open avond op vrijdag 22 januari

We hebben jouw stem nodig! Team Deltion in de finale van ontwerpwedstrijd SMARTCirculair

30 september 2020 Nieuws

Vorig jaar oktober was de aftrap van de SMARTCirculair Challange 19/20. Nu bijna een jaar later is het tijd om te stemmen voor de finale. En daarbij hebben we jullie hulp nodig! Stem jij ook op team Deltion? En wie weet vallen ze met hun projectplannen voor betaalbare, circulaire woningen voor de particuliere markt in Zwolle, wel in de prijzen!

Studenten van het Deltion College gingen aan de slag met een opdracht van het bedrijf VanWonen uit Zwolle. De studenten onderzochten de haalbaarheid van betaalbare, circulaire, particuliere woningbouw in deelgebied De Tippe in Zwolle. De opdracht bestond uit twee delen; de circulaire gebiedsontwikkeling en de circulaire woningbouw.
Bij beide delen kwamen circulariteit, ecologie, natuurinclusiviteit, energieopwekking, energiebesparing en haalbaarheid en de wensen van de opdrachtgever en doelgroep aan de orde. De studenten presenteerde hun ontwerpen aan de opdrachtgever en provincie afgelopen februari, waarna een winnend ontwerp werd samengesteld voor inzending van de ontwerpwedstrijd SMARTcirculair.

Dit is het eerste jaar dat Deltion meedoet aan deze landelijke wedstrijd; ‘tijdens de opdrachten leren de studenten out of the box denken, zichzelf af te remmen en een project met een grotere view te bekijken. Daarnaast leren ze competenties zoals; pitchen, communiceren, sales, techniek, installatie, bouw en meer! Het is een project waarin zij niet alleen groeien als professional maar ook als individu én als teamplayer. Een project wat tot nu toe al een groot succes is’, aldus Hilbert Otten, coördinator derdejaars studenten Bouw niveau 4.

Tot 7 oktober kan iedereen éénmaal per dag stemmen via 4G. Op 7 oktober vindt de finale plaats in Lunteren. 15 teams die in de finale staan pitchen die dag hun ontwerp, door middel van tekeningen, renderings en documenten. Een jury bepaalt welk team de hoofdprijs wint van 5.000 euro. Ook is er een publieksprijs te winnen van 1.000 euro. Daarnaast worden er nog vier special awards van 250 euro uitgereikt.

Steun jij Rowi, Bart, Emily en Kaj van team Deltion? Stem!
https://www.smartcirculair.com/stemmen/

Benieuwd naar alle documentatie en rapportages van team Deltion, bekijk ze hier: https://www.smartcirculair.com/deltion-onderzoekt-circulariteit-in-particuliere-seriematige-woningbouw/

Ontwerpwedstrijd SMARTCirculair
SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 18 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

SMARTCirculair draagt niet alleen bij aan de multidisciplinaire ontwikkeling van de studenten, maar het project draagt ook bij aan klimaatdoelen zoals CO2-vermindering, klimaatadaptief en NatuurInclusief. Ook draagt het project bij aan de doelen met betrekking tot Energie, Human Capital Agenda, Regionale economie en natuurlijk nieuwe instroom van jongeren in de techniek.

Deze opdracht past goed bij waar Deltion voor staat; het bieden van aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor zowel jongeren, volwassenen als het bedrijfsleven. Door betrokkenheid bij regionale projecten en branchenetwerken is het technisch scholingsaanbod van Deltion compleet en actueel en dragen wij bij aan een goede aansluiting van de beroepsbevolking op de vraag in de markt. Een leven lang.

De samenwerking tussen het Deltion College en VanWonen en de deelname aan het project SMARTCirculair wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Meer weten?
Bekijk dan de projectpagina van SMARTCirculair >

 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt