Deltion College en Start2Move tekenen samenwerkingsovereenkomst

03 november 2020 Nieuws

Afgelopen week ondertekenden Deltion en opleidingscentrum Start2Move een samenwerkingsovereenkomst ten behoeve van de nieuwe opleiding Voeding- en Leefstijladviseur. Het doel hiervan is om de opleiding nog beter aan te laten sluiten op het werkveld en in gezamenlijkheid een kwalitatief hoogstaand leefstijl-lesprogramma te ontwikkelen.

“Ik ben erg blij dat wij vanuit Start2Move de komende 4 jaar een bijdrage mogen leveren aan de nieuwe opleiding Voeding- en Leefstijladviseur. Met deze samenwerking hopen wij de Deltionstudenten letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen (en te houden) op weg naar de volgende stap in hun carrière. Het op een leuke, persoonlijke en innovatieve manier Leven Lang Leren staat hierbij centraal: zowel online, on demand als op locatie.”, aldus Jelmer Siemons, oprichter en mede-eigenaar Start2Move. 

Opleidingscentrum Start2Move is -met meer dan 40 praktijkgerichte opleidingen en cursussen- de grootste particuliere opleider van Nederland op het gebied van sport, fitness en gezondheid. 

“Wij vinden het belangrijk om een kwalitatief hoogstaande opleiding neer te zetten. Hierbij is de expertise van onze nieuwe samenwerkingspartner Start2Move van grote meerwaarde. Deze duurzame samenwerking zorgt ervoor dat wij hulp krijgen bij het ontwikkelen van het lesprogramma. Ook helpen zij onze docenten met hun verdere ontwikkeling op het gebied van gezondheid en leefstijl.”, aldus Monique Volkers, opleidingsmanager Sport, Bewegen en Leefstijl. 

Nieuwe opleiding
De opleiding Voeding- en Leefstijladviseur is sinds dit schooljaar een nieuwe opleiding in mbo-land. Deze is nu alleen te volgen op het Deltion College, Summa College en MBO Helicon Helmond. Aanleiding hiervoor zijn enerzijds de ambities binnen het Nationaal Preventieakkoord (naar een gezonder Nederland) en anderzijds de toenemende belangstelling voor bewegen en gezonde voeding binnen onze maatschappij. 

Met het opleiden van studenten die cliënten en bedrijven kunnen voorzien van voorlichting, coaching en begeleiding op het gebied van (gezonde) voeding en leefstijl, wordt er ingespeeld op een belangrijke vraag binnen onze samenleving. 
 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt