Studenten hervatten leerwerktraject Middelweg

14 mei 2020 Nieuws

Vanaf maart begon het schitterende project Middelweg, een project wat onderwijs en praktijk goed op elkaar laat aansluiten. Want; leren in het echt loont! Helaas kwam ook dit project door de coronacrisis stil te liggen voor onze studenten van Bouwkunde.
Gelukkig kunnen onze studenten vanaf deze week weer aan het werk bij project Middelweg! Leerlingen van verschillende bouwopleidingen gaan 7 appartementen moderniseren en een garagebox ombouwen naar een appartement. Een project wat bedrijven en onderwijs laat samenkomen om te voorzien in de krapte op dit deel van de arbeidsmarkt. En om samen te werken aan goed opgeleide jonge vakmensen. Een prachtige samenwerking!

Project Middelweg
De Middelweg in Zwolle is een project met 60 appartementen en 12 garageboxen. De appartementen zijn verouderd en toe aan modernisering. Op de plek van de huidige garages en bergingen komen 12 nieuwe appartementen. De woningen zelf krijgen een eigentijdse indeling met ruime slaapkamer(s) en een vergroot balkon aan de achterzijde.

Installaties van de woningen worden helemaal vernieuwd met vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Samen met de schilisolatie en goede beglazing voldoen deze woningen met een warmtevraag van maximaal 50 kwh aan de nieuwe BENG-eisen. Zo zijn deze woningen bijna energieneutraal.
Vanuit de circulaire gedachte is gekozen om alle 3 de gebouwen te behouden en te moderniseren. Daarnaast worden circulaire maatregelen toegepast, zoals het opknappen van bestaande balkonhekken, het behouden van zoveel mogelijk binnenwanden en het gebruik van gerecycled materiaal.

Op de hoogte blijven van dit circulaire, leerproject? https://www.deltion.nl/voor-bedrijven/samenwerkingsverbanden/project-middelweg

 

 
 
 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt