Meld je aan voor de online open avond op vrijdag 22 januari

Statushouders nemen diploma in ontvangst na succesvol WerkNu-traject

28 februari 2020 Nieuws
Gisteren namen veertien statushouders, die het WerkNu-leertraject gevolgd hebben, hun diploma in ontvangst op het Deltion College. Dit waardevolle leertraject is een initiatief vanuit StartCollege (onderdeel van Landstede Groep), Deltion en de gemeente Zwolle. Hiermee bieden zij statushouders de mogelijkheid om op een succesvolle manier te starten op de arbeidsmarkt. 

Aangezien er uit onderzoek blijkt dat de arbeidsparticipatie van statushouders achterblijft, zijn StartCollege, Deltion en de gemeente Zwolle in oktober 2018 gestart met het WerkNu-leertraject. Gedurende dit traject gingen de deelnemers drie dagen per week aan de slag in de praktijk bij verschillende regionale leerbedrijven. Daarnaast kregen zij een dag per week les in logistiek en een dag taalles. Een efficiënte combinatie waarbij zij ook gelijk de Nederlandse (vak)taal leerden. Het traject was een groot succes! Uiteindelijk hebben tien deelnemers nu een baan.

Win-win situatie
Het WerkNu-leertraject is niet alleen voor statushouders een waardevol traject, maar levert de aangesloten leerbedrijven ook een groot voordeel op. “Wij waren dringend op zoek naar nieuw personeel. Dit traject was voor ons daarom een mooie win-win situatie. Hiermee konden wij niet alleen statushouders aan een baan helpen, maar ook onze eigen vacatures vervullen. Nu beschikken we over twee nieuwe volwaardige medewerkers waar we enorm blij mee zijn. En het geluk dat nu te zien is in hun ogen, daar doen we het voor!”, aldus een van de leerbedrijven.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt