Meld je aan voor de online open avond op donderdag 11 maart

Het Deltion College faciliteert Horizon Grand Prix voorrondes op 3 april

24 februari 2020 Nieuws

Op 3 april is het Deltion College het toneel van de voorrondes voor Noord-Nederland van de Horizon Grand Prix (Waterstofrace). In de voorronde strijden ongeveer dertig teams, waaronder een team van Deltion studenten, voor een felbegeerde plek tijdens het NK.

De voorrondes voor Zuid-Nederland vinden plaats op 13 maart in Sittard. Van elke voorronde gaan acht teams door naar het Nederlands Kampioenschap op 17 april in de Bonte Wever in Assen. Ook de World Final op 19 juni 2020 zal hier plaatsvinden. Aan de World Final doen studenten mee uit Nederland, Belgiƫ, Rusland, Tsjechiƫ, Bulgarije, de Verenigde Emiraten, Amerika, Slowakije, Polen, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en waarschijnlijk China.

De Horizon Grand Prix is een uitdaging voor studenten van het vmbo, mbo en hbo. Zij bouwen een elektrisch aangedreven RC modelauto om naar een hybride waterstof aangedreven auto. Daarmee rijden zij een endurance race, waarbij het vooral gaat om het uithoudingsvermogen van de auto, van maar liefst zes uur.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt