Scholen en bedrijven slaan de handen ineen, om de stad Zwolle te vergroenen!

17 december 2020 Nieuws
Door de verstening kan het in de zomer in steden, en dus ook in Zwolle, erg warm zijn. Er is in een stedelijke omgeving vaak te weinig groen en biodiversiteit. Tijdens hevige regenbuien heeft de stad last van wateroverlast. In Zwolle staan ontzettend veel bushokjes en deze zouden kunnen worden gebruikt om meer groen en betere afwatering te realiseren. Daarom gaan studenten en bedrijven één van die bushokjes ombouwen tot ‘groene blikvanger’.

Een bushokje maken bestaande uit beplanting, een watersysteem en zelfopgewekte energie; diit project kan zo succesvol zijn dat in de toekomst alle bushokjes in Zwolle ‘groen’ worden gemaakt. Door een bushokje te ‘vergroenen’ wordt er verkoeling gecreëerd en een betere omgeving voor flora en fauna. Daarnaast is bewezen dat ‘groen’ goed is voor het welzijn van de mens en stress-verlagend werkt.

De studenten van de verschillende scholen gaan aan de slag met bouwtekeningen, laswerk, beplanting, de plaatsing en het onderhoud van. Een leerzaam, multidisciplinair leerwerktraject voor diverse studenten, waarbij ze kennismaking met belangrijke thema’s als waterproblematiek, hittestress en groene stroom!

Aanjager initiatief; Xplosief.
Samenwerkende partijen; Gemeente Zwolle, JCDeceaus, Zone.College, Thorbecke VMBO, het Deltion College en Windesheim/Greenlab.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt