Studenten Bouw niveau 4 nemen deel aan nationale ontwerpwedstrijd

11 oktober 2019 Nieuws

Gister was de landelijke aftrap van de SMARTCirculair Challenge. Een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 18 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

SMARTCirculair draagt niet alleen bij aan de multidisciplinaire ontwikkeling van de studenten, maar het project draagt ook bij aan klimaatdoelen zoals CO2-vermindering, klimaatadaptief en NatuurInclusief. Ook draagt het project bij aan de doelen met betrekking tot Energie, Human Capital Agenda, Regionale economie en natuurlijk nieuwe instroom van jongeren in de techniek.

Studenten van het Deltion College gaan aan de slag met één opdracht van het bedrijf VanWonen uit Zwolle. Bouwkunde studenten van Deltion onderzoeken de haalbaarheid van betaalbare, circulaire, particuliere woningbouw in deelgebied De Tippe in Zwolle. En maken een ontwerp dat helemaal aansluit bij de vereisten van de ontwerpwedstrijd SMARTcirculair.

Deze opdracht past goed bij waar Deltion voor staat; het bieden van aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor zowel jongeren, volwassenen als het bedrijfsleven. Door regionale betrokkenheid bij regionale projecten en branchenetwerken is het technisch scholingsaanbod van Deltion compleet en actueel en dragen wij bij aan de wendbaarheid van de beroepsbevolking. Een leven lang.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt