Studenten Bouw/Infra winnen publieks- en vakjuryprijs tijdens BIM-Challenge

04 februari 2020 Nieuws

Vrijdag 31 januari presenteerden studenten Bouw/Infra hun ontwerp van de BIM-Challenge. Diverse bedrijven uit de regio hebben de studenten tijdens de Challenge begeleid. Afgelopen vrijdag zijn de publieks- en vakjuryprijs uitgedeeld.

De BIM-Challenge is voor de mbo-studenten Bouw/Infra van het Deltion College eigenlijk proefsturen op het HBO. Tijdens deze BIM-Challenge week hebben multidisciplinaire teams, samen een échte praktijkopdracht van Van den Berg groep IJsselmuiden uitgewerkt in BIM (het Building Informatie Model).
In dit digitale model worden in de ontwerpfase van een gebouw bouwkundige elementen al samengevoegd met technische installaties. Het bedrijfsleven staat te springen om toekomstige medewerkers die in de keten kunnen samenwerken en digitaal vaardig zijn.

Tijdens de presentatiemarkt op vrijdag 31 januari werden de studenten beoordeeld op hun proces en het BIM-product. De jury bestond uit Van den Berg IJsselmuiden, SWECO en vijf leraren.
Eén team heeft de publieksprijs gewonnen en één team de vakjuryprijs. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Breman, Vesten Engineering, Van Wijnen, BuroBIM, Vd Sluis, Vd Berg, Ter Velde en den Besten.

De BIM-Challenge week werd na de prijsuitreikingen, afgesloten met een netwerkborrel. Veel betrokkenen en geïnteresseerde bedrijven uit de Installatie- en Bouwkundewereld waren aanwezig. Een mooie afsluiting van een innovatieve, samenwerkende week tussen verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt