Overijsselse studenten Bouw niveau 4 verdiepen zich in circulariteit binnen bouw en infra tijdens landelijke Excellence Dag

23 januari 2020 Nieuws

60 studenten van de opleiding Bouwkunde niveau 4 ontwikkelen een ontwerp voor 28 betaalbare, circulaire en particuliere woningen in de Zwolse wijk Stadshagen voor VanWonen. Om inspiratie en ideeën op te doen, bezochten zij op 22 januari de landelijke Excellence Dag van SMARTCirculair. Via inspirerende workshops, innovaties en seminars hebben de studenten zich verdiept in het thema Circulariteit binnen Bouw en Infra. Wat perfect aansluit op de ontwerpwedstrijd waar de studenten aan werken. Begin januari zijn de studenten gestart met deze opdracht en in mei leveren zij hun adviesplan in bij SMARTCirculair.

Ontwerpwedstrijd
SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 18 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

Deze opdracht past goed bij waar Deltion voor staat; het bieden van aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor zowel jongeren, volwassenen als het bedrijfsleven. Door betrokkenheid bij regionale projecten en branchenetwerken is het technisch scholingsaanbod van Deltion compleet en actueel en dragen wij bij aan een goede aansluiting van de beroepsbevolking op de vraag in de markt. Een leven lang.

De samenwerking tussen het Deltion College en VanWonen en de deelname aan het project SMARTCirculair wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel. 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt