Landelijke Praktijkdag Carrosseriebouw voor vmbo-leraren M+T en PIE

12 februari 2020 Nieuws

Om het vaak nog onbekende vakgebied beter onder de aandacht te brengen is er een interactief programma bedacht tijdens de landelijke praktijkdag carrosseriebouw op 13 februari. Tijdens deze dag krijgen vmbo-leraren M+T en PIE diverse rondleidingen bij carrosseriebouwers, een lezing over de toekomstscenario’s, informatie over het keuzevak carrosseriebouw op het vmbo en doe-opdrachten met truck schaalmodellen.

Door middel van deze praktijk dag wil het Deltion College, RAI CarrosserieNL en de carrosseriebouwbedrijven Heiwo te Wolvega en IJntema te Heerenveen meer interesse creëren voor dit mooie vakgebied; de carrosseriebouw!

Carrosseriebouw is een sector waar vakmanschap ervoor zorgt dat goederen, dieren en ook mensen veilig, efficiënt en duurzaam vervoerd worden over de weg. Geschikt voor jongeren met brede technische interesse, affiniteit met mobiliteit en die ook graag direct het eindresultaat van hun werk willen zien.

RAI CarrosserieNL is een brancheorganisatie die 300 carrosserie- en trailerbouwers vertegenwoordigt. Heiwo Wolvega is een bedrijf wat zich specialiseert in panelenperserij, productie en/of assemblage van geïsoleerde carrosserieën, spuiterij en afbouw.
IJntema BV Heerenveen specialiseert zich in nieuwbouw van diverse carrosserieën, reparatie en onderhoud van carrosserie, laadkleppen en laadkranen.

Meer weten over de carrosseriebouw en opleidingen?
Neem dan contact op met G.Broeksma van het Deltion College via 06 23 89 49 49.

 

 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt