Industriële Robotica Deltion trapt 2020 goed af

23 januari 2020 Nieuws

Eind 2019 werd de praktijklocatie van Industriële Robotica bij Deltion aangevuld met 3 nieuwe Kuka KR 10 robots. Met deze nieuwe robots verrijkt Deltion haar onderwijs op het gebied van Industriële Robotica, voor zowel mbo-leerlingen als voor volwassenen.

In 2018 startte Deltion, in samenwerking met Landstede MBO, Hogeschool Windesheim en het Fieldlab Industrial Robotics Harderwijk, met het geven van het keuzedeel Industriële Robotica voor mbo-leerlingen op niveau 4. Ook werd het keuzedeel aangeboden aan volwassenen. Maar liefst 40 voltijdstudenten volgden in 2019 het keuzedeel Industriële Robotica en vorige week ontving de eerste lichting volwassenen een certificaat voor het afronden van dit keuzedeel. Zij volgden gedurende 15 weken roboticalessen in de avonduren.

Eind januari start de vierde lichting voltijdstudenten en de tweede lichting avondstudenten. Projectleider Industriële Robotica van Deltion, Jolanda ten Napel, is trots: ‘Het is gaaf om te zien hoe snel onze studenten, zowel de jongeren als de volwassenen, aan de slag kunnen met deze robots. Het keuzedeel geeft hen de basiskennis om dagelijkse handelingen met industriële robots uit te voeren. Omdat we vooral veel praktijklessen geven en de kennis direct toepasbaar is, is de animo voor de cursus groot. Industriële automatisering en robotisering heeft momenteel immers veel aandacht binnen het technisch bedrijfsleven.’

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt