Deltion studenten organiseren presentatiemarkt ‘Circulaire Wijk’ voor deelgebied de Tippe in Stadshagen Zwolle

13 februari 2020 Nieuws

Studenten van de opleiding Bouw bol niveau 4 presenteren vrijdag 14 februari hun ontwerpen én ideeën voor de Circulaire wijk en deelgebied de Tippe in Stadshagen. Deze opdracht hebben ze ontvangen van de opdrachtgever VanWonen. De opdracht is daarnaast ook onderdeel van de landelijke bouw en ontwerpwedstrijd; SMARTCirculair.

De presentatiemarkt is een mijlpaal voor de studenten. Vanaf begin januari zijn er 12 teams hard aan het werk met een opdracht van opdrachtgever VanWonen; ontwikkelen een ontwerp voor betaalbare, circulaire en particuliere woningen in de Zwolse wijk Stadshagen.
Tijdens de presentatiemarkt presenteren alle teams hun ontwerpen en ideeën. De beste ideeën en ontwerpen worden gekozen. De 12 teams werken in de weken na 14 februari gezamenlijk aan de gekozen ideeën en ontwerpen, welke ze vlak voor Hemelvaart insturen naar de jury van SMARTCirculair.

Tijdens de presentatie presenteren de studenten hun ontwerpen en ideeën aan de opdrachtgever; VanWonen, sponsoren, SMARTCirculair en andere belangstellenden. Meer informatie en/of aanmelding voor de presentatiemarkt kan via J. van Waaij, begeleidende docent Bouw niveau 4; jwaaij@deltion.nl​

Ontwerpwedstrijd
SMARTCirculair is een nationale ontwerpwedstrijd waarin studenten uit verschillende technische opleidingen samen strijden om het meest CO2-vriendelijke en vernieuwde bouwontwerp. 18 studententeams, 20 deelnemende scholen en 250 studenten zorgen gezamenlijk voor spraakmakende en klimaatvriendelijke (gebouw)ontwerpen. Elk team werkt voor een lokale opdrachtgever. De opdrachten kunnen gaan over nieuwbouw, herbestemming of renovatie.

Deze opdracht past goed bij waar Deltion voor staat; het bieden van aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor zowel jongeren, volwassenen als het bedrijfsleven. Door betrokkenheid bij regionale projecten en branchenetwerken is het technisch scholingsaanbod van Deltion compleet en actueel en dragen wij bij aan een goede aansluiting van de beroepsbevolking op de vraag in de markt. Een leven lang.

De samenwerking tussen het Deltion College en VanWonen en de deelname aan het project SMARTCirculair wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Overijssel.

Meer weten over dit leertraject? Bekijk dan onze samenwerkingspagina SMARTCirculair; https://www.deltion.nl/voor-bedrijven/samenwerkingsverbanden/smartcirculair

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt