Deltion Discover: recordaantal activiteiten én vmbo-leerlingen tijdens beroepenevenement

22 november 2019 Nieuws

Voor het vierde jaar op rij organiseert Het Deltion College: Deltion Discover. Dit jaar zijn er een recordaantal activiteiten én vmbo-leerlingen tijdens dit beroepenevenement. Deltion Discover is voor tweedejaars vmbo-leerlingen, die spelenderwijs praktijkervaringen op willen doen, om vervolgens een passend vmbo-profiel te kiezen.

Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken voor een profiel en daarmee dus ook hun toekomstige richting en opleiding. In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal en daarom is Deltion Discover bedacht. Er zijn in totaal tien vmbo-profielen en vanaf 2018 wordt ook het profiel Groen aangeboden, dankzij de samenwerking met het Zone.College.

‘Wij vinden het belangrijk dat er een goede aansluiting is tussen het vmbo en het mbo. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo namelijk verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover,’ adus Natasja Sieders, eventmanager Deltion College.

Deltion Discover
Op 25 en 26 november zijn de tweedejaars leerlingen één dagdeel welkom bij Deltion. Tijdens dit dagdeel maken ze kennis met drie beroepen aan de hand van doe-activiteiten. De leerlingen konden vooraf kiezen uit 32 beroepen. Van procesoperator tot meubelmaker en van schoonheidsspecialist tot militair.

Deltion Discover vindt 25 en 26 november van 9.15 tot 16.20 uur plaats op het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Meer informatie over Deltion Discover staat op www.deltion.nl/discover.


Deltion College
Deltion biedt aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig mbo-onderwijs, voor iedereen.
Door uitdagende activiteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in onderwijs en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.
 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt