Deltion Discover 23 en 24 november

23 november 2020
Voor het vijfde jaar op rij komen ook dit jaar vmbo-leerlingen uit Zwolle en omstreken op 23 en 24 november naar Deltion, om mee te doen aan het beroepenevenementen: Deltion Discover. Met dit beroepenevenement helpen het Deltion College en Zone.College tweedejaars vmbo-leerlingen door middel van plezier en praktijkervaringen het juiste vmbo-profiel te kiezen.

Al op jonge leeftijd moeten kinderen een keuze maken voor een profiel en daarmee dus ook hun toekomstige richting en opleiding. In het tweede jaar staat het kiezen van een profiel centraal. Er zijn in totaal tien vmbo-profielen. Voor Deltion is de aansluiting tussen vmbo en mbo een belangrijk aandachtspunt. Een goed beeld van opleidingen en beroepen kan de kans op uitval in het mbo verkleinen. Eén van de activiteiten die Deltion in dit kader aanbiedt is Deltion Discover.

Deltion Discover
Op 23 en 24 november zijn de tweedejaars leerlingen één dagdeel welkom bij Deltion. Tijdens dit dagdeel maken ze kennis met drie beroepen aan de hand van doe-activiteiten. De leerlingen kunnen kiezen uit verschillende beroepen. Van procesoperator tot meubelmaker en van schoonheidsspecialist tot militair. Sinds twee jaar biedt het Zone.College ook twee activiteiten aan waardoor alle vmbo-profielen te ontdekken zijn!

Aanmelding voor dit event verloopt via de decanen van deelnemende scholen. Individuele aamelding is dus niet mogelijk.

Deltion Discover in beeld

"Beleef, proef en ervaar!"

Deltion Discover in beeld