Deltion Autosport: studenten helpen bij het grootste rally evenement van Nederland

19 september 2019 Nieuws

Aankomend weekend is het weer tijd voor de 38ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally. Op 20 en 21 september vliegen de coureurs, navigators en de rally auto’s je weer om de oren. De start en finish van de grootste rally van het land is in Hellendoorn. De studenten van de opleiding International Motorsport Studies van het Deltion College helpen twee teams!

Gerard Tijink en Tim Rietveld rijden dit weekend in de Mitsubishi Lancer EVO X. Maurice Kuijstermans en Kristen Rothman rijden in de Nissan 350Z. Beide teams worden tijdens de rally geholpen door studenten van de opleiding International Motorsport studies. 

Startlijst Eurol Hellendoorn Rally
17. Gerard Tijink Tim Rietveld Mitsubishi Lancer EVO X - RC2 N44
30. Maurice Kuijstermans Kirsten Rothman Nissan 350Z - NL/RGT C8
http://eurolhellendoornrally.com/assets/uploads/pdf/2019/rally.pdf

Mis niks!
Wil jij dit weekend niks missen? RTV Oost brengt online en in de avonduren op de radio verslag uit. Zondag is er op televisie op de zender van RTV Oost een uitgebreid verslag te zien van de rally.

Deltion Autosport
Studenten die voor de opleiding International Motorsport Studies kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Om ze goed voor te bereiden op hun werkzaamheden krijgen ze naast hun normale lessen extra theorie- en praktijklessen aangeboden, maar ook studiereizen, trainingen en excursies gericht op de motorsport. Het is een zeer uitgebreid programma van achttien modules techniek en daarnaast lessen in o.a. logistiek, wedstrijdorganisatie en sponsorwerving. Een deel van de lessen wordt in het Engels gegeven. Aan het eind van hun opleiding ontvangen studenten twee diploma’s: het mbo-diploma Technisch Specialist Personenauto’s en het internationaal erkende diploma Pearson BTEC Level 3 Extended Diploma in Vehicle Technology Motorsports.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt