Meerdere kanshebbers op prijzen op Dag van het mbo

18 november 2019 Nieuws

Vandaag is de Dag van het mbo. Een dag die volledig in het teken staat van Mega Belangrijk Onderwijs en waarop we laten zien dat het goed gaat met het mbo. Om dat te vieren komen talenten, vakmensen, onderwijs, bedrijfsleven en politiek samen in Theater Orpheus in Apeldoorn. Er zijn die dag verschillende prijzen te winnen. En Deltion heeft meerdere genomineerden! Deltion ambassadeur Noor Krooshoop, Skills deelnemers Jasper Olthuis en Erik Hop én Team Defensie zijn stuk voor stuk kanshebbers voor een mooie titel.  

Mbo-ambassadeur 2019
Noor Krooshoop is derdejaarsstudent International Hospitality Studies en ambassadeur van Deltion. In de YouTube-serie Mbo’ers pakken aan werkte zij samen met een team van getalenteerde mbo’ers uit de regio aan verschillende challenges rond het thema gezonde leefstijl. Wordt Noor de nieuwe landelijke ambassadeur en neemt zij het stokje over van Desiree Hernandez, mbo-ambassadeur van 2018? 

Berg Award
Erik Hop en Jasper Olthuis zijn genomineerd voor de Berg Award. De Berg Award is in het leven geroepen door WorldSkills Netherlands voor de internationale deelnemer die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereidingen. Of, zoals WorldSkills Netherlands het zelf zegt: “We reiken de Berg Award uit aan iemand die een ambassadeur is voor zijn vak en vakmanschap, uitdagingen heeft overwonnen en grote focus had tijdens de voorbereiding en tijdens de competitie”. Alleen de nominatie is al iets om trots op te zijn. Erik en Jasper zitten bij de laatste drie kandidaten!

Onderwijsteam van het jaar
Nieuw dit jaar is de verkiezing voor het ‘Onderwijsteam van jaar’. Team Defensie bij Deltion is één van de 10 teams die kans maakt op deze titel. Een spannende dag dus!

Beste leerbedrijf en Beste praktijkopleider
Leren in de praktijk is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een mbo-opleiding. Het ministerie van OCW rijkt daarom ieder jaar een prijs uit voor het Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Welk bedrijf staat dit jaar in de schijnwerpers? 

Kijk live mee! 
Ga je niet naar Apeldoorn om onze studenten en collega’s aan te moedigen? Maar wil je de prijsuitreiking niet missen? Kijk dan live mee via: www.dagvanhetmbo.nl.  

Dit is mbo
Het Ambassadeursgala is de feestelijke finale van de Dag van het mbo. Het gala en de Dag zijn initiatieven van Dit is mbo (een samenwerking van het ministerie van OCW, de MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en WorldSkills Netherlands).

 

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt