NIEUW: Allround Hospitality Medewerker en Leidinggevende International Hospitality

15 januari 2020 Nieuws
Vanaf het schooljaar 2020/2021 start het Deltion College met de nieuwe opleidingen Allround Hospitality Medewerker (niveau 3) en Leidinggevende International Hospitality (niveau 4). Aanleiding hiervoor is een veranderende vraag vanuit het werkveld. Binnen de branches toerisme en horeca is een grote behoefte aan breed opgeleide professionals die hospitality hoog in het vaandel hebben. Ondernemers vragen om professionals met een optimale focus op de wensen van gasten, klanten, reizigers en bezoekers.

Als allround hospitality medewerker organiseer je evenementen, zorg je voor een goede sfeer en verzorg je samen met collega’s de bediening. Je bent een actieve en gastvrije duizendpoot in het horeca- of recreatiebedrijf. Het is gevarieerd werk waarin je veel contact hebt met mensen. Als leidinggevende international hospitality ben je een regisseur die overzicht heeft over de gehele keten waardoor je signalen kan oppakken en tot actie komt. Je delegeert vervolgens deze acties naar de juiste medewerker binnen de keten.

‘On the job’
Het gaat om opleidingen ‘on the job’. Samen met medestudenten volgen studenten het opleidingsprogramma volledig op de werkvloer in de praktijk, dus niet op school. De opleiding is ontwikkeld met en wordt uitgevoerd bij horecaondernemers uit de Kop van Overijssel en de Veluwe. Bij de bedrijven draaien studenten volledig mee bij de verschillende afdelingen of onderdelen van het bedrijf en doen zij wat er gedaan moet worden. Daardoor is het geen ‘9 tot 17-opleiding’. Studenten worden begeleid door en krijgen les van leraren uit het werkveld en werknemers van het bedrijf. Praktijk en theorie zijn dus direct met elkaar verbonden.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt