3e editie programmeren met Scratch: extra locatie en verdubbeling basisschool leerlingen

14 oktober 2019 Nieuws

Voor het 3e jaar op rij gaan ook dit jaar basisschool leerlingen uit groep 7 en 8 kennismaken met programmeren. Een bijzondere editie want op 15&16 oktober gaan in zowel Zwolle bij Het Deltion College, als in Hardenberg bij ROC Alfa College, bijna 1.000 leerlingen spelenderwijs programmeren met Scratch. Dankzij dit initiatief van het Deltion College, Stadkamer Zwolle, Windesheim en VodafoneZiggo gaan de leerlingen kennismaken met onderwerpen uit het provinciaal coalitieakkoord en op Expeditie door Overijsel.

De basisschool leerlingen die nu in groep 7 en 8 zitten betreden over ongeveer 10 jaar de arbeidsmarkt. Het is van groot belang dat we ze nu al enthousiasmeren voor de ontwikkelingen van vandaag en morgen, waaronder computational thinking. Dit is het creatief nadenken over het inzetten van digitale tools om een probleem op te lossen. Iets wat vandaag de dag met alle snelle, technische ontwikkelingen steeds vaker een gewilde competentie is!

Tijdens het evenement maken de leerlingen uit groep 7 en 8 diverse opdrachten. Per goede opdrachten krijgen de teams een blokje, en na acht blokjes hebben ze een code in hun bezit.Maar is dit de juiste code? Het snelste team met het juiste antwoord krijgt een prijs, onder andere uitgereikt door Gedeputeerde Tijs de Bree én voorzitter Techniekpact en CvB-lid, Thea Koster. Beide dagen worden de basisschool leerlingen geholpen en begeleid door studenten van de opleidingen onderwijsassistent en ICT van het Deltion College en Windesheim.

Programmeren met scratch vindt dinsdag 15 en woensdag 16 oktober plaats op het Sweelinckplein bij het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Voor vragen over de organisatie van dit evenement kunt u contact opnemen met: Arie Koning, projectleider Techniek Deltion College / akoning@deltion.nl / +31 38 8503828 / 06 – 22362457

Het Deltion College

Deltion biedt aantrekkelijk, toekomstbestendig en kwalitatief hoogwaardig technisch mbo-onderwijs, voor iedereen. Zo is Deltion al jarenlang partner in het promoten van techniek in het primair en voortgezet onderwijs in de regio. Door actief uitdagende techniekactiviteiten aan te bieden aan kinderen en hun juffen en meesters stimuleren we interesse in technologie en talentontwikkeling. Zo moedigen we jongeren aan zichzelf te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Een leven lang.

Wat ons en onze leerlingen bezighoudt