Duurzaamheid

Samen op weg naar een duurzamer Deltion College
'Onbewust doen we bij Deltion al veel op het vlak van duurzaamheid, maar nu zetten we de stap naar bewust duurzaam maatschappelijk ondernemen. We moeten de aarde een beter achterlaten dan hoe we hem aantroffen', aldus Bert Beun (voorzitter College van Bestuur).

Het CvB heeft haar handtekening gezet onder het convenant met de 17 Substainable Development Goals. Zo willen we steeds bewustere stappen zetten op weg naar duurzaam Deltion College. Dit gaat niet van de één op de andere dag. Maar het heeft zeker onze focus. Samen met onze studenten, collega’s en samenwerkingspartners.

Groene campus 
Ons gebouw (de campus) bevat al veel duurzame elementen. Zo hebben we een warmtekoudeopslag onder het gebouw wat de panden koelt en verwarmt. De toiletten worden gespoeld met regenwater (het zogenaamde grijswatersysteem). Het regenwater wordt opgeslagen in de buffervijver voor de hoofdingang. Het 'groene' (met planten begroeide) dak van onze parkeergarage helpt bij de bestrijding van overlast door zware buien. Daarnaast is er met de gemeente Zwolle een intentieverklaring ondertekent waarin afgesproken is dat we samen onderzoeken of aansluiten op het warmtenet wat betreft techniek en kosten haalbaar is voor Deltion (geothermie).

Duurzame bedrijfsvoering
Ook in de bedrijfsvoering van Deltion is er steeds  meer aandacht voor duurzaamheid. Zo koopt Deltion goederen en diensten duurzaam in. Het effect op people, planet en profit maakt standaard deel uit van aanbestedingsprocedures. Zo zijn onze koffiemachines gemaakt van 95% afbreekbaar materiaal. Daarnaast gebruiken we veel ledverlichting met bewegingssensoren en zijn we bezig met afvalscheiding.

Duurzaamheid in het onderwijsprogramma
In onze opleidingen komt duurzaamheid steeds ook meer aan bod. Of het nu gaat om projecten rondom duurzame mode voor onze modestudenten, het circulair bouwen waarbij studenten van de bouwopleiding gebruik moeten maken van gerecyclede bouwmaterialen of om een waterstofproject met derdejaars autotechnici om zo studenten kennis te laten maken met andere energiebronnen. Deltion is op die manier steeds meer bezig met duurzaamheid.