background

Techniek & ICT

Werktuigbouwkunde

Loading the player ...

In Nederland werkt een kwart miljoen mensen in de werktuigbouwkundige sector. Een klein deel bewerkt grondstoffen en produceert halffabricaten als pijpen, profielen en platen. Anderen maken metaal en gietproducten of zijn actief in de bouw van machines, constructies en apparaten of onderdelen daarvan.In het algemeen ben je werkzaam in de metaalproductenindustrie, in gespecialiseerde bedrijven of een specifieke afdeling machinaal verspanen van toeleverende bedrijven voor de machine-, transportmiddelen- en elektrotechnische industrie. Je maakt onder andere precisiedelen voor specialistische machines en apparatuur. Met zogenoemde ‘verspanende technieken’ als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. De materialen waarmee je werkt zijn onder meer roestvast staal, aluminium, keramiek, titanium en speciale kunststoffen. Het is belangrijk dat je zelfstandig, geconcentreerd en heel precies kunt werken. De werkzaamheden kenmerken zich door de hoge eisen aan maatvoering en nauwkeurigheid, specifieke kwaliteitseisen ten aanzien van de te gebruiken materialen, gereedschappen en machines.

Beroepen met opleidingen

Hieronder zie je het overzicht van de beroepen met de opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt. Als je op het beroep klikt, lees je meer over het beroep en over de opleidingen. Ook lees je meer over de inhoud van de opleiding, kosten en toelatingseisen. Deze informatie kan je zelf downloaden of uitprinten. Als je een algemeen beeld wilt krijgen van de verschillende opleidingen en beroepen binnen deze richting, vraag dan de afdelingsbrochure aan. Wil je meer weten over stages of de kansen op een baan na het afronden van een opleiding? Ga dan naar stagemarkt.nl of voor kansen op de arbeidsmarkt naar beroepeninbeeld.nl of kansopwerk.nl.

De cursussen
AutoCAD Gevorderden
AutoCAD basis
Autogeen Lassen niveau 1
Basistraining Domotica
Basisveiligheid (B-VCA) zelfstudie
CNC bediening programmeren draaien basis
CNC bediening programmeren draaien vervolg
CNC bediening programmeren frezen basis
CNC bediening programmeren frezen vervolg
Draaien basis (praktijk)
Draaien vervolg (praktijk)
Frezen basis (praktijk)
Frezen vervolg (praktijk)
Introductie numerieke besturing
Inventor
Lassen BMBE niveau 1
Lassen BMBE niveau 2
Lassen BMBE niveau 3
Lassen MIG-MAG niveau 1
Lassen MIG-MAG niveau 2
Lassen MIG-MAG niveau 3
Lassen TIG niveau 1
Lassen TIG niveau 2 Aluminium
Lassen TIG niveau 2 RVS
Lassen TIG niveau 3 Aluminium
Lassen TIG niveau 3 RVS
SolidWorks
Tekening Lezen
VOL VCA Zelfstudie

Twijfel je nog?

Kom dan langs, want in een gesprek kunnen we je nog beter begeleiden in je keuze. Dit kan tijdens onze open dagen of informatieavonden, dan zie je gelijk de Deltion campus. Ook kun je elke werkdag met je vragen terecht bij ons Studenten SuccesCentrum (SSC). Het SSC bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang. Mailen of bellen kan natuurlijk ook, [email protected] of (038) 850 30 00.

cluster image

Maarten,Student

‘Ik leer lassen, draaien en frezen. In deze richting kun je alle kanten nog uit. Zo kan ik bij veel verschillende bedrijven aan het werk, maar ook kan ik doorstromen naar het hbo of een eigen bedrijf beginnen’