background

Zorg & Welzijn

Optiek en Audicien

Loading the player ...

Het brilmontuur is een echt modeartikel. Alle grote modemerken als Dolce & Gabbana, Gucci en Ray-Ban zijn vertegenwoordigd in de optiekwinkels. Het vak van opticien is veelzijdig. Je bent bezig met mode, techniek, gezondheid, commercie en met mensen. Als je wilt werken in een optiekbedrijf moet je beschikken over een aantal eigenschappen en vaardigheden. Je hebt gevoel voor stijl en mode en je vindt het leuk om de trends te volgen. Bij de opticien werken vakmensen die de tijd nemen voor hun klanten. Ze kunnen zich goed in mensen inleven en inschatten wat ze willen.

Beroepen met opleidingen

Hieronder zie je het overzicht van de beroepen met de opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt. Als je op het beroep klikt, lees je meer over het beroep en over de opleidingen. Ook lees je meer over de inhoud van de opleiding, kosten en toelatingseisen. Deze informatie kan je zelf downloaden of uitprinten. Als je een algemeen beeld wilt krijgen van de verschillende opleidingen en beroepen binnen deze richting, vraag dan de afdelingsbrochure aan. Wil je meer weten over stages of de kansen op een baan na het afronden van een opleiding? Ga dan naar stagemarkt.nl of voor kansen op de arbeidsmarkt naar beroepeninbeeld.nl of kansopwerk.nl.

In de optiekbranche kun je overigens ook aan het werk als contactlensspecialist of medewerker contactlenzen. Wil je daar meer over weten? Kijk dan hier.

De cursussen
Contactlensspecialist 2 jaar

Twijfel je nog?

Kom dan langs, want in een gesprek kunnen we je nog beter begeleiden in je keuze. Dit kan tijdens onze open dagen of informatieavonden, dan zie je gelijk de Deltion campus. Ook kun je elke werkdag met je vragen terecht bij ons Studenten SuccesCentrum (SSC). Het SSC bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang. Mailen of bellen kan natuurlijk ook, [email protected] of (038) 850 30 00.

cluster image

Excellentieklas

movie

Wigger,Student

‘Bij Deltion is ook een optiekwinkel waar de studenten werken en waar medewerkers van Deltion en familieleden terecht kunnen voor vakkundig advies en een bril op maat. Zo kunnen wij de theorie in praktijk brengen.’