background

Voertuigentechniek, Transport & Logistiek

Motorvoertuigen-, Carrosserie- en Tweewielertechniek

Als werknemer in de motorvoertuigen- en tweewielerbranche, zorg je ervoor dat vervoermiddelen blijven rijden. Als er iets defect raakt, moet je het vakkundig repareren. In de motorvoertuigentechniek zorg je er onder andere voor dat auto’s goed in elkaar zitten en dat je ze goed onderhoudt.

Een vakman motorvoertuigen weet exact hoe een auto in elkaar zit, maar kan ook goed werken met elektronica. In de autoindustrie wordt hier namelijk veel gebruik van gemaakt. Carrosserietechniek is meer dan het uitdeuken van een auto. In dit vak bouw en repareer je voertuig(del)en. Je kunt ook aan de slag als autospuiter. De tweewielertechniek (fiets- en scootertechniek) is in opmars. Nederland is natuurlijk al een fietsland, maar door de toenemende zorg voor het milieu en de gezondheid nemen mensen vaker de fiets. De laatste jaren zijn er veel nieuwe modellen op de markt verschenen, zoals elektrische fietsen. Om deze fietsen te repareren en te onderhouden, zijn specialisten nodig.

Beroepen met opleidingen

Hieronder zie je het overzicht van de beroepen met de opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt. Als je op het beroep klikt, lees je meer over het beroep en over de opleidingen. Ook lees je meer over de inhoud van de opleiding, kosten en toelatingseisen. Deze informatie kan je zelf downloaden of uitprinten. Als je een algemeen beeld wilt krijgen van de verschillende opleidingen en beroepen binnen deze richting, vraag dan de afdelingsbrochure aan. Wil je meer weten over stages of de kansen op een baan na het afronden van een opleiding? Ga dan naar stagemarkt.nl of voor kansen op de arbeidsmarkt naar beroepeninbeeld.nl of kansopwerk.nl.

De cursussen
Basis Elektrotechniek DV2 (EPD1)
Basis Sensoren en actuatoren DV3 (EPD2)
Systeem testers DV2ST
Training Netwerken DV4B (EPD3)
Training Storingsdiagnose DV4A (EPD3)

Twijfel je nog?

Kom dan langs, want in een gesprek kunnen we je nog beter begeleiden in je keuze. Dit kan tijdens onze open dagen of informatieavonden, dan zie je gelijk de Deltion campus. Ook kun je elke werkdag met je vragen terecht bij ons Studenten SuccesCentrum (SSC). Het SSC bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang. Mailen of bellen kan natuurlijk ook, [email protected] of (038) 850 30 00.

cluster image
movie

Mike,Student

‘Elk jaar bestaat uit drie periodes. Naast praktijklessen wordt ook wiskunde en natuurkunde gegeven. Zijn er lessen tijdens je stage, dan moet je zorgen dat je deze lessen inhaalt. Je moet zelfstandig zijn om deze opleiding te volgen.’