background

Techniek & ICT

Installatietechniek

Loading the player ...

De installatiebranche is een diverse branche en bestaat uit verschillende soorten bedrijven met hun eigen specialisme. Deze bedrijven zorgen voor een warm huis in de winter, warm/koud water uit de kraan, gas om op te koken of een riolering om afvalwater af te voeren. Naast het installeren van nieuwe installaties verkoopt ongeveer de helft van de bedrijven ook producten. Denk hierbij aan een installatiebedrijf met een winkel of showroom, waar je ook een mengkraan, een radiator of een verwarmingsketel kunt kopen. Je kunt aan de slag bij installatiebedrijven, gasservice bedrijven, onderhoudsbedrijven of bij verwarmingsbedrijven voor de onderhoudssector. In de nieuwbouw kun je in een team aan een groot project werken. Je kunt ook kiezen voor kleinschalige klussen waarbij je rondrijdt in een serviceauto. Je kunt installaties bedenken, samenstellen, in gebruik stellen en in bedrijf houden. En je kunt binnen de bedrijven waar die dingen gebeuren, organiseren, administreren en plannen.

Beroepen met opleidingen

Hieronder zie je het overzicht van de beroepen met de opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt. Als je op het beroep klikt, lees je meer over het beroep en over de opleidingen. Ook lees je meer over de inhoud van de opleiding, kosten en toelatingseisen. Deze informatie kan je zelf downloaden of uitprinten. Als je een algemeen beeld wilt krijgen van de verschillende opleidingen en beroepen binnen deze richting, vraag dan de afdelingsbrochure aan. Wil je meer weten over stages of de kansen op een baan na het afronden van een opleiding? Ga dan naar stagemarkt.nl of voor kansen op de arbeidsmarkt naar beroepeninbeeld.nl of kansopwerk.nl.

De cursussen
MIT- W Middelbare Installatietechniek Werktuigkundige Installatie.
MIT-P Middelbare Installatietechniek Projectleiding
MIT-W Technicus Beheer en Onderhoud "op maat"
Zinkbewerken 1 basis
Zinkbewerken 2 vervolg

Twijfel je nog?

Kom dan langs, want in een gesprek kunnen we je nog beter begeleiden in je keuze. Dit kan tijdens onze open dagen of informatieavonden, dan zie je gelijk de Deltion campus. Ook kun je elke werkdag met je vragen terecht bij ons Studenten SuccesCentrum (SSC). Het SSC bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang. Mailen of bellen kan natuurlijk ook, [email protected] of (038) 850 30 00.

cluster image

Wilco,Student

‘De praktijklessen op de campus zijn erg leuk. We krijgen ook theorie achter de computer. In de les leren we diverse berekeningen te maken.’