background

Zorg & Welzijn

Assistenten in de gezondheidszorg

Loading the player ...

Als assistent in de gezondheidszorg heb je een belangrijke en verantwoordelijke taak, waarvoor je stevig in je schoenen moet staan. Deskundig, integer en sociaal vaardig zet je je in voor mensen die je hulp nodig hebben. Je werkt zorgvuldig, zowel met patiënten, als met je instrumentarium en je bent de rechterhand van een arts, tandarts of apotheker. Als dokters- of tandartsassistent ben je een duizendpoot. Je zorgt ervoor dat de praktijk van de huisarts, tandarts, kaakchirurg, orthodontist of specialist goed georganiseerd is. Je verricht zelf medisch technische handelingen, je assisteert de arts en onderhoudt instrumenten en apparaten. Als apothekersassistent bereid je geneesmiddelen en geef je voorlichting en advies over medicatie en hulpmiddelen.

Beroepen met opleidingen

Hieronder zie je het overzicht van de beroepen met de opleidingen die Deltion in deze richting aanbiedt. Als je op het beroep klikt, lees je meer over het beroep en over de opleidingen. Ook lees je meer over de inhoud van de opleiding, kosten en toelatingseisen. Deze informatie kan je zelf downloaden of uitprinten. Als je een algemeen beeld wilt krijgen van de verschillende opleidingen en beroepen binnen deze richting, vraag dan de afdelingsbrochure aan. Wil je meer weten over stages of de kansen op een baan na het afronden van een opleiding? Ga dan naar stagemarkt.nl of voor kansen op de arbeidsmarkt naar beroepeninbeeld.nl of kansopwerk.nl.

De cursussen
Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Twijfel je nog?

Kom dan langs, want in een gesprek kunnen we je nog beter begeleiden in je keuze. Dit kan tijdens onze open dagen of informatieavonden, dan zie je gelijk de Deltion campus. Ook kun je elke werkdag met je vragen terecht bij ons Studenten SuccesCentrum (SSC). Het SSC bevindt zich op de begane grond, direct bij de hoofdingang. Mailen of bellen kan natuurlijk ook, [email protected] of (038) 850 30 00.

cluster image

Lea,Student

‘Bij de opleiding tandartsassistente vind ik het leukst dat we nu al leren om ‘aan de stoel’ te werken. Dat leren we onder andere in het praktijklokaal, maar ook tijdens de stage. Hierna wil ik doorstromen naar de opleiding Mondhygiënist.’