background
Jongeren onderwijsVolwassenen onderwijsVoor bedrijven
kieswijzerinschrijven

nieuws

13-01-2012

Deltion start nieuwe opleidingen Medewerker Personeel en Arbeid en Telefonist/Receptionist

Deltion start met twee nieuwe opleidingen, namelijk Medewerker Personeel en Arbeid en de opleiding Telefonist/Receptionist. Beide opleidingen worden aangeboden via de beroepsopleidende leerweg en gaan vanaf september 2012 van start.

“De economie zit in de lift en daarmee ook de vraag naar nieuwe arbeidskrachten. Hierbij stellen werknemers steeds hogere eisen aan toekomstig personeel. Om goed op deze veranderende vraag in te kunnen spelen start Deltion met de eenjarige opleiding tot medewerker Personeel en Arbeid,” vertelt Debby Greve, opleidingsmanager Deltion College. De opleiding heeft een goed arbeidsperspectief en is bestemd voor jongeren met een mbo-opleiding op niveau 4 of een havodiploma die commercieel zijn ingesteld.


Telefonist/Receptionist
Met de opleiding Telefonist/Receptionist speelt Deltion in op de vraag naar klantgericht personeel. “We merken dat bedrijven en instellingen  steeds meer de nadruk leggen op klantgerichtheid in hun   in- en externe communicatie. Dit heeft ook invloed op de rol van de telefonist/receptionist in hun organisatie. Tijdens de opleiding werken studenten veel vanuit de beroepspraktijk en ontwikkelen zij zoveel mogelijk communicatieve en sociale vaardighede. De opleiding is een tweejarige opleiding op niveau 2 met veel doorstudeermogelijkheden voor jongeren met een VMBO-diploma.

Aan de slag
De studenten die de opleiding Medewerker Personeel & Arbeid volgen, kunnen na de opleiding aan de slag op de personeelsafdeling van bedrijven of instellingen of als intercedent bij uitzendbureaus. “Er komt heel wat kijken bij personeelsbeleid en personeelsselectie. Daarom leren de toekomstige studenten niet alleen wetten en regels, maar ook veel over de psychologische en sociale aspecten van arbeid,” vertelt Debby Greve enthousiast. De studenten die de opleiding Telefonist/Receptionist hebben afgerond kunnen aan de slag bij verschillende soorten bedrijven en instellingen, van banken tot overheidsinstellingen.


Open Dag
Het Deltion College organiseert op vrijdag 20 januari en zaterdag 21 januari een Open Dag. Tijdens de open dag kunnen toekomstige studenten en overige geïnteresseerden onder andere informatie inwinnen over deze twee nieuwe opleidingen.overige berichten