background
Jongeren onderwijsVolwassenen onderwijsVoor bedrijven
kieswijzerinschrijven

nieuws

08-07-2011

Eerste lichting studenten International Hospitality Studies gediplomeerd

 

Dit schooljaar zijn de eerste studenten International Hospitality Studies van het Deltion College afgestudeerd. Een bijzondere prestatie, omdat zij de unieke internationaal georiënteerde tweetalige studie met succes hebben afgerond en een aantal daarbij ook nog de wereldwijd erkende certificaten van de Hilton Worldwide University heeft behaald.

In de horecabranche krijgen werknemers veel  te maken met buitenlandse gasten, in Nederland of in het buitenland. Om studenten optimaal voor te bereiden op het werken in deze branche heeft het Deltion College de tweetalige International Hospitality Studies ontwikkeld. Een opleiding waarbij de student naast het reguliere mbo-diploma Manager/ondernemer horeca, het internationaal erkende BTEC National Diploma in Hospitality behaald.

Een aantal van deze studenten heeft tevens de wereldwijd erkende certificaten van de Hilton Worldwide University in ontvangst mogen nemen. Dit gebeurde tijdens een bijzonder diner in het Hilton Royal Parc Soestduinen in Soestduinen, in bijzijn van de ouders van de afgestudeerden en betrokkenen van Deltion en Hilton.

Ambitieuze en zeer getalenteerde studenten konden tijdens hun studie solliciteren naar een plaats in de Hilton Class. Het lesprogramma van de Hilton Class is in samenwerking met de Hilton Worldwide University tot stand gekomen, waarbij naast operationele ook leidinggevende zaken aan bod komen. Tevens hebben de studenten een belangrijk deel van hun stages gedaan bij de bekende hotelketen in binnen- en buitenland.

Het succes van de Hilton class werd bevestigd door Jan van der Putten, Area General Manager Benelux Hilton Worldwide die vanuit Hilton de drijvende kracht is geweest voor het ontstaan van de Hilton Class. Een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs, waarbij theorie en praktijk optimaal gecombineerd worden en werken in het voordeel van de student.

De studenten hebben een unieke prestatie geleverd, resulterend in kwalitatief hoogstaande diploma’s en goede arbeidsperspectieven in de binnen- en buitenlandse horecabranche.overige berichten