background
Jongeren onderwijsVolwassenen onderwijsVoor bedrijven
kieswijzerinschrijven

nieuws

31-03-2011

Studenten Modedesign maken 41 kostuums voor de solisten van Ijsselproms

Maten, leeftijd, wat voor optreden doen ze: het is allemaal van belang. En de foto’s van de artiesten zijn dan ook nauwkeurig bekeken voordat de studenten Mode  zijn gaan ontwerpen voor Ijsselproms 2011. “Dat is echt wel een Herman Brood –type” en voor de wat jongere artiesten “Die kunnen we wel in een strakke broek hijsen”.

Wens
 “Het plaatje op het podium moet iets meer voorstellen dan de vorige keer, bij Ijsselproms 2008 mensen moeten onder meer zich verwonderen over de kleding”, was de opmerking van organisatie van het evenement. Met die wens is de samenwerking aan gegaan met de modeopleiding van Deltion.

Passessie
De vijftien studenten Modedesign kregen een budget van €2500,-  en bij een geslaagd project een overgang naar het vierde leerjaar. Na het passen van de kleding op dinsdag 15 maart zijn de laatste aanpassingen gedaan. En uiteraard kregen de artiesten nog tips over schoenen en accessoires bij de kleding.

Concept
Sporthal de Hooiberg in Olst is op zaterdag 2 april het toneel van een muzikaal spektakel: IJsselproms 2011. Een concept dat lijkt op de Night of the Proms. Een avondvullend programma met een breed repertoire. Van klassiek tot pop en alles wat daar tussen zit.

Artiesten
Diverse koren, muziekverenigingen, dansgroepen en solisten doen mee. In totaal zo’n 270 mensen. Uit alle delen van de gemeente Olst-Wijhe  afkomstig. Naast alle amateurs doen er ook professionals mee, zoals een dirigenten voor orkesten en koren, een combo en strijkers.

Kijk hiervoor een kort verslag van het passen van de kostuums.

Voor meer informatie over het evenement kijk op www.ijsselproms.nl.overige berichten