background
Jongeren onderwijsVolwassenen onderwijsVoor bedrijven
kieswijzerinschrijven

nieuws

24-01-2011

Bakkerij en Patisserie succesvol bij Jeugdvakwedstrijden

Studenten van de opleiding bakkerij en patisserie hebben 18 en 19 januari bij de Jeugdvakwedstrijden in Hoogeveen een geweldig resultaat behaald. Maar liefst zeven studenten vielen op zeven klassen in de prijzen. Zo bleek maar weer eens welk een goede vakmensen Deltion in huis heeft.

De studenten van Bakkerij en Patisserie sleepte tijdens de regio-editie Noord op het Drenthe College in Hoogeveen twee eerste plaatsen in de wacht. Rooske ten Berge en Roelof Krijger zijn winnaar geworden in hun klasse en mogen het Deltion College vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Dat betekent dat deze rayonkampioenen op 27 april in Wageningen zullen strijden om het Nederlands Kampioenschap.

De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert sinds 1961 vakwedstrijden voor de jonge brood- en banketbakkers. Doel van deze wedstrijden is de deelnemers in competitie verband uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten met die van anderen. Dat motiveert en stimuleert.

Voor de leerlingen in het MBO worden ieder jaar in zes regio's vakwedstrijden georganiseerd in een zevental verschillende klassen, gevolgd door een finalewedstrijd om het Nederlands Kampioenschap. De deelnemers kunnen zich aanmelden voor zeven verschillende klassen,  één klasse voor assistent bakkers, drie klassen voor niveau 2 en drie klassen voor niveau 3.

Alle prijswinnaars van de opleidingen van Bakkerij en Patisserie van Deltion:

Assistent bakker niveau 1
1e prijs Rooske ten Berge
2e prijs Kirsten koenders
3e prijs Tiemen Schotsman

Brood- en banketbakker niveau 2
2e prijs Jente van der Meulen

Banketbakker niveau 2
2e prijs Gertjan Kuiper

Allround Brood- en Banketbakker niveau 3
1e prijs Roelof Krijger
3e prijs Herwin Groenoverige berichten