background

Toelatingsbeleid

Leuk dat je een opleiding bij Deltion overweegt! Er zijn een aantal spelregels die te maken hebben met de toelating. Op deze pagina leggen we je graag alle regels uit waar je mee te maken kunt krijgen.

Je bent welkom!

Heb je een diploma van de middelbare school? Dan ben je welkom op een van onze mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4. De wettelijke toelatingseisen voor het mbo geven aan dat je vooropleiding bepaalt op welk niveau je kunt instromen. Soms gelden er daarnaast nog aanvullende toelatingseisen voor bepaalde opleidingen. Bijvoorbeeld bij de opleidingen in de sport of luchtvaartdienstverlening. Bij de informatie van de verschillende opleidingen kun je lezen of er aanvullende eisen zijn. Heb je nog geen diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar 4? Dan kun je bij ons starten op een Entree-opleiding.

Aanmelden vóór 1 april

Studiekeuze gemaakt? Meld je dan vóór 1 april aan om zeker te weten dat je kunt starten bij Deltion. Gaat jouw voorkeur uit naar een opleiding die erg populair is? Dan kan het zijn dat voor deze opleiding een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is. Dat noemen we numerus fixus.

Als je je wilt aanmelden voor een numerus fixus opleiding (een opleiding met een beperkt aantal plaatsen), let dan op het volgende:

1. Voldoe je aan de toelatingseisen (en eventueel aanvullende eisen) die gelden voor de opleiding?

2. Ben je zeker van je keuze? Meld je dan zo vroeg mogelijk aan! Studenten worden namelijk op volgorde van aanmelding geplaatst. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je tot de opleiding wordt toegelaten.

  • Je kunt je vanaf 1 november 2017 aanmelden.
  • De datum waar naar gekeken wordt is de datum van de aanmelding bij de gekozen opleiding.
  • Na het ontvangen van een ontvangstbewijs, krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek.
  • Meld je voor de zekerheid ook aan voor een tweede opleiding die bij je past; we kunnen niet garanderen dat je wordt geplaatst op de numerus fixus opleiding.
  • Zodra een opleiding vol zit, plaatsen we de nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst. Mocht dit het geval zijn dan ontvang je hierover bericht.

Nieuw Toelatingsrecht

Deze regels en de aanmelddatum van 1 april komen uit de wet nieuwe Toelatingsrecht van de overheid. Bekijk hieronder een filmpje van de Rijksoverheid met meer informatie over deze wet.