background

Deltion & Co Horeca, Bakkerij en Toerisme

Samenwerken met het bedrijfsleven, dat is voor het Deltion College zeer belangrijk. Natuurlijk werken we al jaren met onze leer- en stagebedrijven samen. Deltion College heeft binnen het samenwerkingsverband HorecaVakPunt altijd een kartrekkersrol vervuld en zal dat ook blijven doen.

We gaan echter een een stapje verder. Niet alleen omdat wij opleiden voor het werkveld en ons onderwijsprogramma graag willen afstemmen op dat werkveld, maar ook omdat we denken dat we van het bedrijfsleven kunnen leren en het bedrijfsleven van ons!

We gaan voor wederzijdse kennisvergroting, het vergroten van ons bedrijvennetwerk en het optimaliseren van de samenwerking met VMBO en HBO. Door kennis te delen vergroten we onze kracht in het onderwijs en in het werkveld.

Agenda


De trainingen waren vorig schooljaar een groot succes! Daarom gaan we deze ook dit jaar voortzetten. Was je er vorig jaar niet bij? Grijp dan nu je kans!

Trainingen Deltion & Co weer van start!

Een nieuwe cyclus van de Deltion & Co trainingen is 13 februari weer gestart. Een groep van 14 leergierige leermeesters en praktijkbegeleiders uit de Horeca- en Bakkerijbranche kwamen bij elkaar voor een training over het onderwerp 'Gedragsproblematiek bij leerlingen'. De 1e training in een serie van 4 trainingen. Op 6 maart gevolgd door de training “Objectief Beoordelen”, op 20 maart de training “Werken met en leren van pubers” en op 8 mei de training “Opleiden 2.0”.

Enthousiast zijn we begonnen aan het uitdiepen van wat een gedragsprobleem nou eigenlijk is. Daaruit bleek wel dat het voor iedereen anders kan zijn. Wat de één storend vindt ziet de ander als 'normaal'. De grens van probleemgedrag verschilt dus. Wat wel duidelijk is geworden is dat er verschil is tussen interne gedragsproblemen (bv. angst, depressie, faalangst, eetstoornis) en externe gedragsproblemen (bv. explosief, druk, agressief). We hebben 'tips & tricks' met elkaar gedeeld en zo van elkaar geleerd. Nadat we kort hebben ingezoomd op het verschil in leerstijlen van jongens en meiden, zijn we doorgegaan op het onderwerp van gedragsstoornissen. ADHD en ASS (autisme) hebben we besproken en de deelnemers hebben 'Handelingswijzers' gekregen die hen helpt bij het begeleiden van deze leerlingen. Daarbij hebben we vooral gekeken naar de mogelijkheden van deze leerlingen.

Binnenkort is een impressie de training middels de multimediakanalen van Deltion te zien, aangezien de training is beeld is gebracht door een aantal leerlingen van Deltion.

Meer weten over de leermeestertrainingen van Deltion & Co? Kijk dan hier.

Nieuws


Samen sta je sterk!

Op 8 mei jl. werd alweer de laatste training van de Deltion & Co reeks van dit studiejaar georganiseerd: Opleiden 2.0.

Vacatures Uitgekookt IJsselmuiden

De firma Uitgekookt verzorgt maaltijden aan huis en heeft al meerdere prijzen gewonnen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Voedselveiligheid. Momenteel heeft Uitgekookt een vacature voor een Junior banqueting planner.

Workshop ‘Werken met en leren van pubers’ op herhaling

Dit schooljaar organiseerden we voor de tweede keer een workshop ‘Werken met en leren van Pubers’. Wat een grote groep en wat een betrokkenheid!

Vacatures in de horeca?

Heeft u vacatures in de horeca die u graag onder de aandacht van onze studenten wilt brengen? Dat kan!