background

Stages en leerwerkplekken

Bent u op zoek naar goede mbo-stagiairs? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Elke student die een opleiding volgt bij het Deltion College gaat op stage. In het mbo noemen we dat ook wel BPV. Dit staat voor Beroepspraktijkvorming. We bereiden studenten goed op de stage voor in projecten en met praktijkgericht onderwijs.

U zoekt een stagiair?

Heeft een geschikte stageplaats of leerbaan (BBL) voor een student van ons? We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Neem gerust contact op met een van onze stagecoordinatoren.

We bieden de mogelijkheid om opleidingen te volgen via een beroepsbegeleidende leerweg, in de volksmond ook wel BBL-opleidingen genoemd. Dit houdt in dat studenten deeltijdopleidingen volgen, waarbij ze via het systeem ‘werkend leren’ hun vakdiploma’s kunnen halen. De student heeft een dienstverband bij uw bedrijf, waarbij hij of zij één dag per week naar school gaat.

Leerbedrijf worden?

Wilt u een student een stageplek aanbieden, dan heeft u erkenning nodig van het SBB. Deze erkenning kunt u aanvragen bij Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Regelingen praktijkovereenkomst (POK)

Voor elke student die op stage gaat wordt een praktijkovereenkomst tussen student, school en stagebedrijf / werkgever afgelsoten. In deze POK staat de rechten en plichten van de student, de school en het stagebedrijf / werkgever beschreven. In onderstaande documenten kunt u de algemene voorwaarden van de POK downloaden.

Algemene Voorwaarden POK: De voorwaarden van de POK gelden voor POKs die zijn ingegaan vanaf 1 januari 2017.

Algemene Voorwaarden POK: Voorwaarden bij de POKs die horen bij een opleiding die gestart is vanaf 1-8-2014 en waarbij de POK is ingegaan vóór 1-1-2017

Algemene Voorwaarden POK: Voorwaarden bij de POKs die horen bij een opleiding die gestart is vóór 1-8-2014 en waarbij de POK is ingegaan vóór 1-1-2017